Hackerul "Sabu", de mana cu FBI: Atacuri asupra site-urilor armatei SUA, NASA, respinse

Luni, 26 Mai 2014, ora 20:00
2953 citiri
Hackerul "Sabu", de mana cu FBI: Atacuri asupra site-urilor armatei SUA, NASA, respinse

Hackerul "Sabu", cunoscut pentru faptul ca intra in conturile bancare si casutele de mail ale celebritatilor, a ajutat FBI-ul sa ii aresteze mai multi prieteni hackeri si sa opreasca mai mult de 300 de cyber-atacuri in cei trei ani de cand a inceput sa "tradeze".

Potrivit unor documente ale Guvernului SUA, activitatea lui Hector Monsegur "s-a dovedit extrem de valoroasa si productiva". Monsegur utiliza pseudonimul "Sabu" si era membru al grupurilor Anonymous si LulzSec, arata CNN.

El s-a recunoscut vinovat pentru acuzatiile de furt de identitate si frauda cu carti de credit si urmeaza sa primeasca o sentinta marti. Monsegur ar putea primi o pedeapsa de 26 de ani de inchisoare din cauza atacurilor sale informatice care au produs pagube de 2,5 milioane de dolari, insa Guvernul american va fi iertator si nu va cere o alta pedeapsa in afara celei de 7 luni pe care a executat-o deja.

Procurorii americani au dezvaluit ca munca sa in slujba FBI a ajutat la respingerea atacurilor asupra site-urilor armatei SUA, NASA sau ale presei americane. FBI i-a plasat pe Monsegur si pe familia acestuia intr-un loc sigur din cauza amenintarilor primite de acesta pentru faptul ca a colaborat cu autoritatile.

Grupurile din care facea parte Monsegur au captat atentia opiniei publice in 2011, cand au atacat si au blocat site-uri guvernamentale americane si au vizat si televiziuni ca PBS, Fox Television, ori companii ca Nintendo si Sony Pictures.

Hackerii au inceput sa se laude pe Twitter si in alte parti de pe Internet, ceea ce le-a atras denumirea de "hacktivisti", pentru ca sustineau ca au si un punct de vedere politic in actiunile lor.

Documentele arata ca, in iunie 2011, agentii FBI i-au perchezitionat domiciliul si i-au prezentat dovezile pe care le aveau impotriva lui. Imediat, el a acceptat sa devina informator. El a pledat vinovat, s-a reintors in apartamentul sau si a reintrat in mediul virtual, de data asta lucrand pentru FBI.

Cooperarea lui a fost cruciala, pentru ca grupul LulzSec stabilise un protocol de distrugere a dovezilor din computere in cazul in care unul din membri grupului disparea sau era arestat.

Dupa ce au aparut informatii despre activitatea lui Monsegur in slujba Guvernului american, hackerii din grupul Anonymous au atacat un site dedicat securitatii online si au afisat acolo o scrisoare deschisa catre Sabu.

"Sabu ne-a inselat. Asa cum se intampla de obicei, FBI l-a amenintat ca ii ia copiii. Intelegem, dar si noi eram familia ta (iti amintesti ce obisnuiai sa spui?). E trist si nu ne putem imagina cum e sa te privesti in oglinda in fiecare dimineata si sa vezi acolo un om care si-a vandut prietenii politiei".

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...