Homeland in varianta reala: Militarul rascumparat pe 5 talibani, adept al Jihadului

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 17:21
4621 citiri
Homeland in varianta reala: Militarul rascumparat pe 5 talibani, adept al Jihadului
Foto: Arhiva

Sergentul american Bowe Bergdahl, eliberat de talibani in schimbul a cinci suspecti de terorism de la Guantanamo, s-a convertit la islam in captivitate si s-a declarat mujahedin.

Potrivit documentelor, obtinute de Fox News, relatiile lui Bergdahl cu reteaua terorista Haqqani au variat, de la perioade de ostilitate, in care era tratat ca ostatic, la perioade in care era considerat un adept al Jihadului si chiar avea voie sa detina o arma.

Informatiile provin de la Eclipse Group, o firma de securitate privata secreta care are contracte cu Departamentul american al Apararii.

Serviciile secrete americane suspecteaza ca soldatul Bergdahl a plecat voluntar dintr-o baza americana din Afganistan, fiind nemultumit de operatiunile americane.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a justificat schimbul de prizonieri care a condus la eliberarea sergentului american Bowe Bergdahl, explicand ca nu intentioneaza sa prezinte scuze. Opozitia republicana critica Administratia Obama pentru ca nu a anuntat Congresul despre eliberarea a cinci detinuti de la Guantanamo in schimbul sergentului Bergdahl, care era detinut de insurgentii talibani afgani.

In plus, presa incearca sa afle conditiile in care militarul Bowe Bergdahl a fost capturat in 2009 de talibani, existand suspiciuni ca ar fi dezertat din armata americana fiind nemultumit de interventia SUA in Afganistan. "Era vorba de un prizonier de razboi a carui stare de sanatate se deteriora, eram foarte preocupati, am avut aceasta oportunitate si am profitat de ea", a argumentat Obama la Bruxelles, unde a participat la summitul G7. "Nu am de gand sa prezint scuze. Nu sunt niciodata surprins de controversele politice de la Washington", a subliniat presedintele SUA.

Marturiile militarului rascumparat pe 5 talibani: Armata SUA, plina de nebuni si nenorociti

Numerosi congresmeni, in special republicani, avertizeaza ca cei cinci rebeli talibani eliberati in schimbul militarului american vor relua activitatile teroriste dupa ce vor ramane un an in Qatar. "Sunt sceptic ca acesta a fost un acord benefic pentru Statele Unite. Acordul va incuraja alti inamici sa incerce sa captureze militari americani", a afirmat republicanul Marco Rubio.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#militar rascumparat jihad, #militar american schimbat talibani, #Bowe Bergdah jihad , #America