Imaginile socante in care politisti americani impusca mortal un tanar neinarmat, publicate (Video)

Joi, 14 Iulie 2016, ora 19:07
9744 citiri
Imaginile socante in care politisti americani impusca mortal un tanar neinarmat, publicate (Video)
Foto: Pixabay

Politia din Fresno, SUA, a facut publica inregistrarea video cu momentul in care un tanar a fost impuscat de oamenii legii. Decizia a fost luata dupa ce sute de protestatari au iesit in strada si au acuzat politistii de folosirea excesiva a armelor din dotare.

Incidentul a avut loc pe 25 iunie, aminteste Los Angeles Times.

Seful Politiei din Fresno, Jerry Dyer, a transmis in cadrul unei conferinte de presa ca a luat decizia de a prezenta publicului imaginile surprinse de camerele atasate de uniforma politistilor pentru ca lumea a fost interesata de acest caz.

El a spus ca este constient ca filmarea este cutremuratoare, insa si-a exprimat speranta ca aceasta sa faca putina lumina in legatura cu ce s-a intamplat atunci.

Astfel, imaginile arata cum ofiterii de politie il trag pe dreapta pe tanarul de 19 ani, despre care suspectau ca este inarmat.

In ciuda apelurilor repetate ale oamenilor legii de a ridica ambele maini sau sa se puna la sol, soferul nu vrea sa se supuna ordinelor. Apoi, el se intoarce catre politisti si se poate observa ca tine o mana la spate si vrea sa scoata un obiect.

Striga ca isi uraste viata, iar in acel moment politistii trag de doua ori in el. Suspectul cade la pamant si incearca sa scoata ceva de sub tricou. Este impuscat apoi a treia oara, iar la final incaseaza si al patrulea glont.

In urma perchezitiei, dupa incident, politistii au descoperit ca tanarul nu avea la spate un pistol, ci un recipient de plastic.

Proteste

Cazul a inflamat opinia publica din Fresno, dupa ce un martor a filmat cu telefonul momentul in care suspectul se afla deja la pamant.

Sute de protestatari au iesit in strada, miercuri. Ei au cerut sa se spuna "stop" brutalitatii politiei si au facut apel la corectitudine.

Anterior, in urma cu cateva zile, mai mult de 500 de protestatari au marsaluit si au blocat strazi intregi. De asemenea, avocatii mamei tanarului au declarat ca oamenii legii au folosit forta excesiva si au cerut FBI sa ii cerceteze.

Revolte in SUA dupa ce politia a omorat un tanar de culoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#imagini politisti impusca tanar SUA, #imagini politisti impusca tanar , #America