Inca un incident in SUA: Politistii au impuscat mortal un baiat de 13 ani

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 20:42
5146 citiri
Inca un incident in SUA: Politistii au impuscat mortal un baiat de 13 ani

Politistii din statul american Ohio au impuscat mortal un baiat de 13 ani, care a scos din buzunar un pistol cu aer comprimat.

Incidentul a avut loc miercuri, in timp ce oamenii legii investigau un posibil jaf armat in capitala statului, Columbus, relateaza Sky News.

Cand politistii au ajuns la fata locului, victima jafului le-a spus ca un grup de persoane au abordat-o si i-au cerut bani, adaugand ca unul dintre hoti avea un pistol.

Ofiterii de politie au vazut trei persoane care se potriveau descrierii, dar doi dintre ei au reusit sa fuga pe o alee atunci cand politistii s-au apropiat sa vorbeasca cu ei.

Cei doi au fost urmariti, iar cand politistii incercau sa ii aresteze, unul dintre suspecti a scos un pistol de la brau, fiind impuscat de mai multe ori de unul dintre ofiteri.

Cel impuscat s-a dovedit a fi un baiat de doar 13 ani, pe numele sau Tyree King, care a fost transportat la spital, unde a murit. Nimeni altcineva nu a mai fost ranit.

Ulterior, politia locala a transmis ca arma lui King era un pistol de tip BB, cu aer comprimat, avand atasat un dispozitiv laser.

In acest caz a fost declansata o ancheta.

Proteste in SUA

In ultima vreme, politistii americani s-au aflat in centrul unor scandaluri de amploare. Mai multe incidente in care suspectii, inseosebi persoane de culoare, au fost impuscati mortal au starnit numeroase proteste in tara, dintre care multe au degenerat in violente.

La 19 aprilie 2015, Freddie Gray, in varsta de 25 de ani, a murit din cauza ranilor, la o saptamana dupa ce suferise o fractura la coloana cervicala in timp ce era transportat de politie, dupa ce a fost arestat in forta la Baltimore (Maryland).

Citeste si Un barbat de culoare a fost impuscat de un politist, in SUA, desi era neinarmat si avea mainile ridicate

Cazul si difuzarea unor inregistrari video ale arestarii au declansat revolte violente in oras.

Citeste si cum un barbat de culoare neinarmat a fost impuscat de politisti in timp ce familia sa urmarea totul la televizor (Video).

In luna iulie 2016, impuscarea a doi barbati de culoare de catre Politia din Minnesota si Louisiana a dus la proteste in toata tara. La un miting desfasurat la Dallas in urma incidentelor, un fost militar a deschis focul asupra politistilor. Cinci ofiteri au fost ucisi.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...