Infernul de foc din Texas - Fotoreportaj Ziare.com

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 19:08
3079 citiri
Infernul de foc din Texas - Fotoreportaj Ziare.com

Situatia meteorologica din Texas se inrautateste de la zi la zi. In unele regiuni n-a mai plouat deloc din august 2010.

Chiar si atunci cand norii acopera cerul si fermierii se bucura ca poate va ploua, descarcarile electrice incendiaza pasunile si vegetatia uscata. Asa se face ca zeci de mii de kilometri patrati de padure au ars, inclusiv peste 400 de case si cladiri.

Incendii uriase in Texas - peste un milion de acri de padure au ars

Dar fulgerele nu sunt singura cauza a incendiilor. In unele cazuri, automobilele sunt atat de incinse de caldura, iar vegetatia este atat de uscata, incat simpla oprire a masinilor fierbinti pe o suprafata atat de usor inflamabila provoaca incendii.

In alte cazuri, tigarile aruncate neglijent, din masini, produc si ele incendii, care se extind rapid, inghitind pasuni, paduri si case.

Desigur, focurile de gratare sau de camp, ale oamenilor, luate de vant, cauzeaza, de asemenea, incendii ucigatoare.

In regiunile rurale, majoritatea pompierilor sunt voluntari, iar utilajele de care dispun sunt total inadecvate luptei cu astfel de incendii enorme.

Guvernul federal a pus la dispozitia statului Texas cateva zeci de avioane si elicoptere, care imprastie retardanti de foc in imediata vecinatate a incendiilor, dar fara prea mult succes, din cauza vanturilor de primavara, care imprastie flacarile.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din calea focului si nici una dintre aceste persoane nu se poate astepta sa-si gaseasca casa intacta.

Doi pompieri si-au pierdut viata, pana acum, asfixiati, dupa ce li s-a terminat rezerva de oxigen din rezervoarele purtate pe spate.

Se spune ca acest dezastru din Texas e mai mare decat aproape toate incendiile care au afectat California in ultimii ani. Un astfel de incendiu a ajuns in suburbiile orasului Austin.

Acel incendiu, din saptamana dinainte de Paste, a distrus peste 200 de case, pana a putut fi oprit de peste 1.000 de pompieri din regiune.

Locuind la 120 de kilometri de Austin, am reusit sa fac fotografiile pe care le puteti vedea pe parcursul acestui material.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#incendii Texas, #incendii SUA, #incendii vegetatie Texas, #imagini incendii Texas , #America
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
SUA au provocat dezastrul din Japonia....e timpul ca SUA sa plateasca...