Istoria homosexualilor, materie obligatorie de studiu pentru elevii din California

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 12:48

   

Istoria homosexualilor, materie obligatorie de studiu pentru elevii din California
Politicienii democrati din SUA vor ca in scoli sa se predea lectii de istorie a homosexualilor. Ei au depus si o initiativa legislativa in acest sens, prima de acest fel, in California.

Daca proiectul, depus de senatorul Mark Leno si sustinut de guvernatorul statutului California, Jerry Brown, va deveni lege, atunci elevii californieni vor invata despre contributiile pe care le au in societatea americana homosexualii, lesbienele, bisexualii si transsexualii, arata CNN.

"Istoria trebuie sa fie onesta. Acest proiect de lege revizuieste de fapt legile existente care interzic discriminarea in educatie. In acest fel ne vom asigura ca toti americanii care au contribuit intr-un fel sau altul la evolutia societatii raman in cartile de istorie. Aceasta lege reprezinta un pas important pentru statul nostru", a aratat guvernatorul Jerry Brown.

In California exista deja o lege care impune scolilor de stat sa tina lectii despre contributiile in societate ale afro-americanilor, mexican-americanilor, asiaticilor sau ale reprezentantilor altor grupuri minoritare. Aceeasi lege le va cere profesorilor sa se documenteze de asemenea despre rolul persoanelor cu dizabilitati in sociatate.

Legea ar fi prima de acest fel din Statele Unite. Initiativa ar urma sa intre in vigoare in ianuarie 2012. In manuale, insa, lectiile vor fi actualizate abia in 2015.Legea, care a trecut deja de legislativ, nu este lipsita de controverse. Criticile vin in principal de la membrii unor grupuri religioase si conservatoare, precum Coalitia pentru Valori Traditionale, o organizatie de lobby care reprezinta peste 43.000 de biserici.

"Este o crima ceea ce vrea guvernatorul Jerry Brown, care le permite astfel activistilor homosexuali sa indoctrineze tinerii din California", a declarat preotul Louis Sheldon, presedintele si fondatorul Coalitiei pentru Valori Traditionale, care in acelasi mesaj i-a indemnat pe parinti sa-si retraga copiii de la scolile publice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1640 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
JamesUSA
rank 5
Bravo USA !
E important ca fiecare cetatean sa fie protejat de lege in egala masura, fara nici un fel de discriminare - etnica, sociala, sexuala, etc. De asemenea, este important ca fiecare group social sa-i fie recunoscuta contributia pe care o are la dezvoltarea societatii in general. Ceea ce face omul in patul lui e treaba lui, si NU PRIVESTE PE NIMENI. Ce este important, si priveste pe toata lumea, este contributia individuala, profesionala, care si-o aduce fiecare cetatean. America a fost, este si va fii, chear cu toate dificultatile actuale, puterea numarul unu a lumii pentru ca America este tara democratiei in care cetatenii sunt judecati dupa contributia lor si nu dupa cu cine se culca in pat sau ce origine etnica au, asa cum se intampla in Romania. Societatea romaneasca isi epuizeaza energia pe ura fata de minoritati in loc sa isi foloseasca energia pentru a imbunatatii situatia tarii romanesti.
TheHistorian
rank 1
America
Aristotel "toleranta si apatia sunt ultimele valori ale unei societati pe moarte"
Utilizator sters
sa-l cheme pe Bombonel si pe Severin sa le predea....!!!
iar pt cursul de pedofilie, sa-i cheme profesori pe Ponta, Crin si Negoita!...cred ca vor avea salarii comparabile cu Spiru Haret sau mai enorme!
ovidius37
rank 5
... si pe directorul ala de la OTV !
Nu cumva si dl ambasador al SUA Ghitanstein, e putin pe invers ?
xViorel
rank 5
ce spune DUMNEZEU despre homosexuali ?
iata ce spune Sfanta Scriptura:

Pe cand se inveseleau ei, iata ca oamenii din cetate, niste fii ai lui BELIAL, OAMENI STRICATI, au inconjurat casa, au batut la poarta si au zis batranului, stapanul casei: "Scoate pe OMUL acela care a intrat la tine, ca SA NE IMPREUNAM cu EL." (Judc.19:22)

... Biblia de mii de ani spune ca homosexualii sunt fii ai lui satan...
...dar cine este belial ?

Printului Raului - Belial trece drept opozantul lui Dumnezeu si spirit al intunericului. El este stapanul tuturor oamenilor aflati in slujba raului, iar lumea este regatul sau. Totusi, la sfarsitul timpurilor, Belial va fi definitiv invins de legiunile lui Dumnezeu, prins in lanturi si aruncat in iazul de foc. (Iadul vesnic)

Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi chinuiti zi si noapte in vecii vecilor. (Apocalipsa 20:10)

Atunci Domnul a facut sa ploua peste Sodoma si peste Gomora pucioasa si foc de la Domnul din cer. (Fac.19:24)

Ca si Sodoma si Gomora si cetatile vecine, pe care le-a nimicit Dumnezeu, zice Domnul, asa nu va mai fi locuit nici el, si nimeni nu se va mai aseza acolo. (Ieremia50:40)

Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic. (Iuda 1:7)

... mai are cineva dubii?... de ce credeti dragilor ca lumea intreaga , USA , Canada, UE se straduie sa scoata Biblia de peste tot, si sa interzica tot ce este legat de Hristos?... SIMPLU... se pregateste calea lui antihrist.
Va dau un sfat si credeti ce va spun... Pocaiti-va , credeti din toata inima in DOMNUL Isus Hristos, cititi Biblia , hraniti-va cu Cuvantul Lui DUMNEZEU ca sa stai in picioare in marele necaz care va incepe pe pamant foarte curand.
Daca nu aveti o Biblie , cereti cuiva , cumparati o Biblie , cititi Noul Legamant , caci noi traim in Noul Legamant adus de Fiul Lui DUMNEZEU, si strangeti Cuvantul in inima. Caci sunt vremuri grele si or sa fie foarte grele.

DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA cu pocainta si credetinta in DOMNUL Isus Hristos. AMIN. AMIN.

www.sfarsitul-vremurilor.webs.com
scientistul
rank 1
de ce nu spui tot ce zice "sfanta" ta scriptura?
ma refer la primele tale randuri (continuarea nu am citit-o pentru ca atunci cand cineva aduce ca argumente intr-o discutie citate din biblie, imi piere tot cheful de a discuta cu ea/el). insa fac un efort si pun eu continuarea, pentru ca altii sa nu inteleaga gresit.

intr-adevar, citez:

iata ce spune Sfanta Scriptura:

Pe cand se inveseleau ei, iata ca oamenii din cetate, niste fii ai lui BELIAL, OAMENI STRICATI, au inconjurat casa, au batut la poarta si au zis batranului, stapanul casei: "Scoate pe OMUL acela care a intrat la tine, ca SA NE IMPREUNAM cu EL." (Judc.19:22)

aici ai dreptate. desi in unele variante nu e folosit verbul a impreuna, ci a cunoaste (da, sensul este acelasi).

continuarea insa suna asa:
23. Atunci stăpanul casei a iesit la ei si le-a zis: "Nu, fratii mei, să nu faceti rău omului, de vreme ce a intrat in casa mea, să nu faceti această ticălosie!

24. Iată, eu am o fiică fecioară si el are o concubină; vi le voi scoate, ca să le cunoasteti pe ele si să faceti cu ele ce vă place; iar cu omul acesta să nu faceti această nebunie!"

25. Dar ei n-au voit să-l asculte. Atunci omul a luat pe concubina sa si a scos-o in ulită. Iar ei au cunoscut-o pe ea si si-au bătut joc de ea toată noaptea pană dimineata, si la ivirea zorilor au părăsit-o.

26. Si in revărsatul zorilor a venit femeia si a căzut inaintea usii casei omului aceluia, la care era stăpanul ei si a zăcut acolo pană s-a făcut ziuă.

27. Stăpanul ei insă s-a sculat dimineata, a deschis usa casei si a iesit, ca să plece in drumul său; si iată concubina sa zăcea la usa casei, si mainile ei erau pe prag.

28. Atunci el i-a zis: "Scoală să mergem!" Dar n-a primit nici un răspuns, pentru că murise. Atunci el a pus-o pe un asin si s-a ridicat si a plecat la casa sa.

29. Iar dacă a ajuns la casa sa, a luat un cutit si, apucand pe concubina sa, a tăiat-o bucătică eu bucătică in douăsprezece părti si le-a trimis in toate hotarele lui Israel.

eu spre deosebire de tine am folosit versetele nu ca argument, ci pentru a informa. si pentru ca poate daca as fi povestit, nu as fi fost crezut.

asadar acel om nu vrea sa-l dea pe oaspetele sau multimii. nuuuu, prefera s-o dea pe fiica sa virgina si pe gagica lu' baiatu' ala. nu pentru a canta multimii sau ceva de genul asta, ci pentru a fi folosite in cele mai dezumanizante ipostaze. o atitudine foarte sanatoasa la adresa femeii. vai de voi!

mi-e mila de saracii credinciosi care habar nu au in ce cred. oricine crede ca poate invata ceva bun din aceasta istorie pentru mine este mai jalnic decat ultimul om. ganditi bai oameni buni, d-asta aveti encefal.
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
Homosexualii a existat de cand lumea dar,pe atunci,...
...nimeni nu o baga inseama!Pur si simplu.Nici nu o blama- si chiar de era consemnata prin cronici,acolo ramanea insemnarea.In Ro se vorbea cu voce tainica despre acest viciu si doar un scriitor a scris despre conruptia sexuala de prin manasatirile romanesti.(DAmian Stanoiu ).Citisem si eu in magazinul numit Stiinta si Tehnica ca se datoreste unei anomalii a creierului iar in "Cartea de la Sant Michele" despre esecul dr.Munthe ca sa vindece un tanar conte suedez de aceasta anomalie.Apoi am citit si "In cautarea timpului pierdut." in care autorul,el insusi homo,descria mai multi prieteni ai sai cu acest viciu,sa zic.Am retinut faptul ca , chiar de era homo,Proust nu a fost impiedicat de nimeni sa fie o figura de frunte a intelectualitaii franceze de la inceputul sec.XX-lea.Mai mult!Ca a fost prietn.,Continuare
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
Homossexualii au exiatat de cand lumea...Partea a II-a
...prieten doarte bun cu Martha Bibescu si a frecventat salonul literar al Printesei Brancoveanu fin Paris.In Australia avand timp -copiii imi crescusera,petrecandu-mi timpul prin biblioteci am aflat ca in Sparta Antica era un procedeu comun ca un cetatean sa isi ia vreun copil ca paj dar si ca partener,si nimeni nici ca se mira.Mai ales de era si sclav.Cand trecea de adolescenta,"prietenul"mai varstnic ii gasea o fata si il insura.Posibil ca ciclul sa se repete.Cezar,Marele Cezar a fost si el homo ceea ce nu l-a impiedicat sa fie MARE.Un alt imparat,asa de mult si-a iubit partenerulul incat,la moarte acestuia a comandat sa i se faca o statue.Concluzionez ca doar crestinismul a introdus notiunea de pacat pt homosexualitate si lesbianism ptca,in Grecia Antica a existat chiar o comunitate celebra pe Insula Lemnos,ce orice om ce se considera un om cultivat ,se simtea obligat s-o viziteze.DEci,pedofilie si relatii homo la voia voita.
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
Homosexualii au existat decat lumea...Partea a II-ea
Sa nu o mai lungesc ca vad ca cei de la adm.s-au plictisit.Parerea mea ,propie si personala,esta ca prea ne isterizam de ceva care nu ar trebui sa ne intereseze in mod special.Nu mai citim povestile lui Andresen pt a fost homo?Nu ami ascultam muzica lui Ceaicovscki pt ca...
Cati oameni de stiinta,cati oameni politici,mai pe fsta ,mai intr-un secret foarte trnsparent ,nu au fost homo dar viata a mers inainte si nici ca a rasturnat ordine si pace prin asoccierea unor personaje de prima mana in viata societatii.Despre fete bisericesti,Slava Domnului!Cat cuprind arhivele ecleziastice.Ce ar fii de facut?Sincer a sa fiu,nu prea stiu.Cred ca,in primul rand ,sa incepem sa-i ignoram daca nu incalca LEGEa intr-un fel.Sigur insa ca ,impotriva pedofiliei sa se ia masuri rapide si de mare securitate pt copiii victime.Pe ceilati,daca nu ataca copii,daca isi duc viata decent,DACA SUNT DE FOLOS Societatii,sa-i lasam in pace.Sa nu le mai dam atata importanta si sa-i privim ca pe niste fiinte excentrice.S-ar putea ca vazand ca nimeni nu le da importsnta de astzi,sa redevina normali.Care normalitate?Dumnezeu stie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor