Kodak a avut, timp de 30 de ani, un reactor nuclear in subsol

Marti, 15 Mai 2012, ora 21:34
6488 citiri
Kodak a avut, timp de 30 de ani, un reactor nuclear in subsol
Foto: news.softpedia.com

Compania Kodak a pastrat, in subsolul sediului sau central, un reactor nuclear care continea uraniu, timp de peste 30 de ani.

Reactorul nuclear, de marimea unui frigider, continea uraniu de peste 30 de ani si se afla intr-o cladire din orasul american Rochester, statul New York, informeaza International Business Times.

Reactorul aflat la subsol continea peste 1,5 kilograme de uraniu imbogatit, "un material din care se fabrica bombele nucleare". Obtinut in anul 1974, reactorul era tinut intr-un buncar cimentat, intr-o zona restrictionata, la subsolul cladirii respective, intr-o camera de patru pe sase metri.

Se pare ca firma folosea reactorul pentru a testa chimicalele si alte materiale si pentru a le verifica de impuritati. In plus, compania era interesata de neutroni.

Cu toate ca nu a fost un secret, Kodak nu a vorbit despre reactorul nuclear, pe care l-a tinut departe de atentia publicului, din moment ce niciodata nu a reprezentat o amenintare pentru comunitate.

"Acest dispozitiv nu a prezentat risc de radiatie pentru public sau pentru angajati", a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Christopher Veronda, care a adaugat ca radiatia provenita de la reactor "nu a fost detectabila in afara cladirii".

Totodata, Albert Filo, un fost cercetator pentru Kodak, a declarat ca era vorba despre "o entitate cunoscuta, dar care nu a fost bine mediatizata".

Uraniul care era continut in reactorul nuclear a fost transportat in recipiente speciale de protectie catre o cladire federala din Carolina de Sud, in noiembrie 2007.

Stirile despre reactorul nuclear vin la doar cateva luni dupa ce compania si-a declarat falimentul, in luna ianuarie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Kodak reactor nuclear, #reactor nuclear descoperit Kodak, #reactor nuclear gasit Kodak , #America
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ce fain era , daca Vanghelie cu Becali descopereau reactorul nuclear