Lunetistul din Dallas planuia atacuri ample. A scris "RB" pe un perete cu propriul sange

Duminica, 10 Iulie 2016, ora 18:25
8037 citiri
Lunetistul din Dallas planuia atacuri ample. A scris "RB" pe un perete cu propriul sange
Foto: Hepta.ro

Comandantul Departamentului de Politie din Dallas, David Brown, a declarat ca lunetistul Micah X Johnson, care a impuscat mortal cinci politisti si a ranit alte noua persoane la un protest "Black Lives Matter", avea in plan comiterea unor atacuri mult mai ample, dupa ce autoritatile au descoperit materiale explozibile si mai multe arme semi-automate, precum si un jurnal de lupta, in locuinta suspectului, relateaza CNN.

"Suntem convinsi ca suspectul avea alte planuri. El credea ca, prin comiterea unor atacuri impotriva fortelor de ordine, se razbuna pentru ceea ce el percepea drept pedepsirea minoritatii afroamericane de catre politisti", a sustinut Brown.

De asemenea, comandantul politiei a explicat ca autoritatile au descoperit materiale explozibile pentru construirea unei bombe, arme, munitie si un jurnal de lupta in locuinta lunetistului Micah X Johnson, care era un rezervist al armatei americane, fost militar in razboiul din Afganistan. Potrivit jurnalului atacatorului, acesta a testat mai multe bombe si era pregatit sa loveasa o tinta destul de mare.

David Brown a declarat ca lunetistul parea instabil psihic inainte de atac, daca anchetatorii se bazeaza pe ce a scris in jurnal.

A scris pe un perete cu propriul sange

In plus, inainte de a fi ucis intr-o explozie controlata de autoritati, Micah X Johnson a scris pe un perete literele "RB" in propriul sange.

Politia din Dallas a folosit un robot ca sa il ucida pe lunetist.

Anchetatorii incearca sa determine ce inseamna cele doua initiale.

"In locul unde a fost ucis, suspectul a scris o serie de litere pe perete in propriul sange, ceea ce ne face sa credem ca era ranit in timp ce urca scarile spre cel de-al doilea etaj al cladirii El Centro. Unde a detonat dispozitivul explozibil erau alte litere scrise in propriul sange", a sustinut Brown.

Johnson a deschis focul impotriva politistilor care asigurau securitatea la protestul "Black Lives Matter" din Dallas, generat de uciderea in ultimele zile a doi barbati afroamericani de catre politisti, in cadrul a doua incidente separate din Baton Rouge si Minneapolis.

Cinci politisti au fost ucisi, in vreme ce alti sapte au fost raniti, iar doi civili au fost atinsi de gloantele trase un lunetist.

Autoritatile americane au anuntat ca Johnson a sustinut ca a vrut sa ucida ofiteri albi, ca razbunare fata de brutalitatea politistilor impotriva afroamericanilor.

"Am avut un schimb de focuri cu unul dintre suspecti. Nu am avut nicio alternativa decat sa folosim un robot pentru a detona o bomba in apropierea suspectului. Acesta a sustinut ca este nemultumit de actiunea Black Lives Matter, dar si de uciderea recenta a doi afroamericani de catre politisti. Suspectul a spus ca este nemultumit de albi si a vrut sa ucida politisti albi", a declarat seful Departamentului de Politie din Dallas, David Brown.

Fostul soldat a explicat negociatorilor, inainte de a fi ucis, ca nu este asociat unei grupari si a actionat de unul singur. Johnson locuia in zona Dallas si a ajuns in centrul orasului folosind masina SUV a mamei sale.

Potrivit primelor informatii, lunetistul, in varsta 25 de ani, nu are cazier penal. Pe pagina sa de Facebook este expus un poster al miscarii "Black Power".

Sambata au avut loc noi proteste in SUA. Au fost blocate drumuri si s-a aruncat cu pietre in politisti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lunetist Dallas atacuri ample, #lunetist Dallas scris sange , #America