Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

McCain: Putin ar putea ocupa Transnistria, Rusia e o benzinarie care se pretinde tara

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 09:59
4683 citiri
McCain: Putin ar putea ocupa Transnistria, Rusia e o benzinarie care se pretinde tara
Foto: preservefreedom.org

Senatorul republican John McCain a declarat ca justificarile lui Vladimir Putin pentru anexarea Crimeii sunt "bizar" de similare cu cele ale lui Adolf Hitler cand acesta isi justifica cuceririle. McCain se teme si ca Rusia ar putea ocupa Transnistria.

Intr-un interviu pentru postul american PBS, senatorul american, fost candidat la presedintia SUA, a declarat ca "e o nebunie ca nu ne-am dat seama ce intentii are Putin" si a criticat administratia Obama care se multumeste "sa reseteze la nesfarsit relatiile cu Rusia" pentru a nu-l provoca pe Putin, scrie Kiev Post.

"Pana acum nu exista niciun cost pentru Rusia pentru anexarea Crimeii", a spus McCain, sugerand ca administratia Obama este incapabila.

"N-au facut nimic", a zis senatorul republican, care se teme ca Putin isi va continua amenintarile nu numai impotriva Ucrainei, dar si impotriva statelor baltice si a Moldovei.

"Putin calculeaza raportul costuri-beneficii. Daca se duce in Moldova si nu i se intampla nimic, cu 1.400 de soldati in Transnistria, Putin va fi incurajat sa intre in tarile baltice.

Daca scapa usor cu asta, o vor face. Moldovenii sunt foarte ingrijorati pentru ca ei nu au protectia articolului 5 din protocolul NATO, acela care spune ca un atac impotriva unuia este un atac impotriva tuturor", a spus McCain.

"Singurul lucru pe care Vladimir Putin il intelege este pacea prin folosirea fortei. El trebuie sa inteleaga ca exista consecinte. Suntem cea mai puternica natiune a lumii si Rusia este o benzinarie care se pretinde tara", a declarat McCain.

McCain spune ar trebui organizate mai multe exercitii militare in Europa de Est, iar apararea in tarile NATO sa fie intarita. El a sugerat ca Ucrainei trebuie sa i se dea arme usoare, arme antitanc si arme antiaeriene.

"Strategia Americii ar trebui sa contracareze singurul avantaj al lui Putin, benzinaria, si acesta va fi sfarsitul lui Putin si al imperiului sau. Putem face asta si nu vom declansa al treilea razboi mondial", a sustinut senatorul republican.

"Dar rusii vor merge cat de departe se poate merge", a adaugat McCain care spune ca "Rusia condusa de Putin este insufletita de un nationalism aproape religios".

McCain a incheiat povestind ca a urmarit un discurs al lui Hitler tinut intr-un balcon la Viena, in Austria, in care liderul nazist isi apara anexarea Austriei prin argumentul ca ii apara pe vorbitorii de germana si a spus ca justificarile lui Putin i se par de aceeasi factura.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#McCain Rusia Putin Moldova, #McCain Rusia benzinarie, #McCain Rusia Putin Moldova baltice , #America