Atac armat in California - Povestea momentelor de groaza: O sa va omor pe toti!

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 08:01
4154 citiri
Atac armat in California - Povestea momentelor de groaza: O sa va omor pe toti!
Foto: Day Life

Un fost student la un colegiu de teologie din Oakland, California, este suspectat ca ar fi ucis sapte oameni si ranit alti trei, luni dimineata (ora locala - n.red.). A fost identificat ca fiind One L. Goh, de origine coreana, in varsta de 43 de ani.

Povestea impuscaturilor dintr-unul dintre cele mai grave atacuri armate din California i-a ingrozit pe americani, scrie Los Angeles Times.

Martorii si autoritatile au povestit momentele de groaza din timpul celor cateva minute in urma carora sapte oameni si-au pierdut viata.

Barbatul a intrat intr-o sala din campusul Oikos College, din Oakland, si a inceput sa "imparta gloante" fara nici o discriminare, foarte calm. "Treceti in linie, o sa va omor pe toti", le-ar fi spus criminalul tinerilor din sala respectiva, potrivit unuia dintre martori.

Rashi Wangchuc a povestit ca sotia sa, asistenta medicala la colegiu, s-a incuiat intr-o sala de clasa si a stins lumina, atunci cand a auzit primele impuscaturi. Barbatul a incercat usa de mai multe ori si dupa aceea s-a indreptat spre alta sala.

Un nou atac armat intr-un campus studentesc din SUA: Cel putin 5 morti (Video)

Aproximativ 35 de studenti erau in interiorul cladirii, la ora la care a avut loc masacrul. La fel ca si sotia lui Wangchuc, multi dintre ei s-au incuiat in salile in care se aflau, atunci cand au auzit impuscaturile.

Acest lucru a facut ca evacuarea sa fie mai greoaie, corpurile celor raniti sau morti blocand usile. "A trebuit sa spargem usi pentru a reusi sa intram in cateva sali", spune seful politiei din Oakland, Howard Jordan.

Posturile de televiziune au transmis imagini, imediat dupa masacru, aratand oameni panicati, paramedici carand raniti.

Goh a fost arestat la aproximativ o ora dupa ce a omorat atatia oameni. Surse din politie au dezvaluit ca acesta s-a dus la un agent de paza dintr-un supermarket Safeway, i-a spus ca a omorat mai multi oameni si ca vrea sa vorbeasca cu un politist.

Deocamdata nu este clar daca barbatul, de origine coreana, a avut tinte precise sau a tras la intamplare. Nici motivul crimelor nu este cunoscut.

Politia a oferit foarte putine informatii despre atacator: se pare ca acesta nu avea antecedente de violenta si ca a trait in Virginia, inainte de a se muta in Oakland. Autoritatile nu au publicat nici numele victimelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atac armat morti California, #masacru colegiu Oakland, #impuscaturi colegiu America , #America