Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nava americana de razboi atacata in Yemen: SUA au lansat bombardamente

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 12:22
10176 citiri
Nava americana de razboi atacata in Yemen: SUA au lansat bombardamente
Foto: Wikipedia/US Navy

Armata americana a bombardat trei instalatii radar in Yemen, in zone aflate sub controlul rebelilor huthi, dupa ce nava americana de razboi USS Mason a fost atacata in doua randuri cu rachete, duminica si miercuri, a anuntat Pentagonul.

Instalatiile respective au fost distruse, a precizat Pentagonul, citat de BBC.

Bombardamentele au fost autorizate de catre presedintele american Barack Obama si au fost efectuate cu rachete de croaziera de tip Tomahawk, lansate de la bordul distrugatorului USS Nitze, potrivit unor oficiali americani.

"Aceste atacuri limitate, de autoaparare, au fost efectuate pentru protejarea personalului si navelor noastre, si pentru protejarea libertatii de navigatie in acest important coridor maritim", a anuntat Peter Cook, un purtator de cuvant al Pentagonului.

"Statele Unite vor rapunde in mod adecvat oricaror alte amenintari la adresa navelor si traficului comercial'", a avertizat el.

Atacul a avut loc la doar cateva ore dupa ce cel putin o racheta a fost lansata din Yemen impotriva USS Mason, un distrugator dotat cu rachete ghidate, la Marea Rosie. Pentagonul a precizat ca distrugatorul a folosit contramasuri si ca nu a fost atins.

Doua rachete au fost trase si duminica spre USS Mason, din aceeasi zona aflata sub controlul rebelilor huthi, sustinuti de Iran.

Rebelii neaga ca ar fi tintit distrugatorul american

Rebelii siiti huthi din Yemen au negat joi ca au luat ca tinta o nava de razboi americana in Marea Rosie. Acuzatiile americane "sunt fara fundament", a declarat un reprezentant militar aliat huthi, citat de agentia rebela Saba.

"Armata (aliata rebelilor - n. red.) si Comitetele Populare (militii n. red.) nu au nimic a face cu aceasta actiune", a subliniat el.

Guvernul saudit a anuntat ca a lansat o ancheta in acest caz.

Citeste care este cea mai mare nava de razboi din lume si cui apartine.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#SUA atacat tinte yemen, #atacu SUA Yemen rebeli, #nava americana razboi atacata rebeli Yemen, #nava americana atacata rachete Marea Rosie, #nava americana atacata Marea Rosie , #America