Noi proteste in SUA dupa atacul din Dallas. S-au facut sute de arestari, Obama face apel la calm - UPDATE

Duminica, 10 Iulie 2016, ora 19:00
5365 citiri
Noi proteste in SUA dupa atacul din Dallas. S-au facut sute de arestari, Obama face apel la calm - UPDATE
Foto: Hepta.ro

Protestele fata de uciderea americanilor de culoare de catre politisti au continuat, sambata, in mai multe orase din SUA, unele dintre soldandu-se cu ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine.

UPDATE 19:00 - Presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, aflat duminica in vizita la Madrid, si-a reluat apelurile la calm, cerandu-le americanilor sa nu mai atace fortele de ordine, relateaza AFP. "Violenta fata de politisti este o infractiune si ea trebuie pedepsita", a declarat Obama jurnalistilor.

UPDATE 18.20 - Cel putin 198 dintre manifestantii au fost arestati, dintre care 125 la Baton Rouge, in Louisiana, si 50 la St. Paul, Minnesota, unde Alton Sterling si respectiv Philando Castile au fost impuscati mortal de politisti, potrivit CNN.

Mii de oameni au iesit in strada sambata, in mai multe orase americane mari, printre care New York, Chicago, Washington, Atlanta si Miami, pentru a protesta fata de uciderea celor doi barbati de culoare.

La San Francisco, sute de oameni au iesit in strada si au blocat drumuri si rampele de acces pe Bay Bridge, relateaza USA Today.

Alte sute de oameni s-au desprins din parada organizata pentru cea de-a 200-a aniversare a orasului Pittsburgh si au protestat pe strazile orasului.

La St. Paul, in Minnesota, aproape de locul in care Philando Castile, de 32 de ani, a fost impuscat mortal de un politist care l-a oprit in trafic, demonstrantii au mers in mars de la resedinta guvernatorului pana pe autostrada. Unii au aprins artificii si au aruncat cu pietre in politisti. Fortele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, au facut arestari si au reusit sa elibereze autostrada.

In Louisiana, la Baton Rouge, unde Alton Sterling, in varsta de 37 de ani, a fost ucis de politistii chemati de un cersetor pe care Sterling il amenintase cu pistolul, oamenii s-au adunat la magazinul unde acesta vindea CD-uri si DVD-uri.

Mai multi lideri religiosi si civici au facut apeluri la non-violenta, in timp ce politistii au fost acuzati de incalcarea drepturilor omului si numiti "pradatori" ai comunitatilor de culoare din toata America.

Reamintim ca moartea celor doi barbati de culoare din Louisiana si Minnesota, survenita dupa ce au fost impuscati de politisti, a declansat ample proteste de strada in SUA. In timpul unui astfel de protest, in Dallas, cinci politisti au fost ucisi si alti sapte raniti, de catre un tanar de culoare, fost combatant in armata americana, ceea ce a tensionat si mai mult situatia.

Oamenii au mers sambata si la sediul politiei din Dallas, pentru a aduce un omagiu politistilor ucisi.

Foto: Hepta.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste SUA politisti negri , #America