Noi sanctiuni pentru Rusia: Lista rusilor pedepsiti de Obama

Autor: Ana Ilie
Joi, 20 Martie 2014, ora 18:38
5757 citiri
Noi sanctiuni pentru Rusia: Lista rusilor pedepsiti de Obama

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, joi, ca a semnat un nou ordin executiv care impune sanctiuni unor persoane si institutii ruse, in semn de pedeapsa pentru anexarea Crimeii.

"Impunem sanctiuni pentru mai multi oficiali inalti din Guvernul rus, alti indivizi cu resurse si influenta care ofera sprijin material Guvernului rus, si o banca ce sustine acesti indivizi", a spus liderul de la Casa Alba, aratand ca acesta este un "raspuns la ce a facut Rusia in Crimeea".

Obama anunta noi sanctiuni pentru Rusia

Trezoreria americana a publicat lista persoanelor si institutiilor vizate de ordinul executiv. Potrivit unor surse ale presei americane, este vorba despre persoane foarte apropiate liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Mai precis, sunt 16 oficiali guvernamentali rusi, membri ai cercului de apropiati ai lui Putin, si o banca.

Viktor Ozerov este presedintele Comitetului de Securitate si Aparare al Consiliului Federatiei al Federatiei Ruse si, la 1 martie, a sustinut apelul lui Putin privind folosirea soldatilor rusi in Ucraina.

Vladimir Djabarov este adjunctul presedintelui Comitetului de Afaceri Internationale al Federatiei Ruse. Si el a sustinut apelul lui Putin.

Evgheni Busmin este vicepresedinte al Consiliului Federatiei al Federatiei Ruse si a sustinut public detasarea de soldati in Ucraina.

Nikolai Rijkov, senator in camera superioara a Parlamentului rus, Consiliul Federatiei, si a sustinut detasarea trupelor ruse.

Serghei Jelezniak este vicepresedinte al Dumei de Stat, camera inferioara a Parlamentului.

Serghei Mironov este membru al Consiliului Dumei de Stat, membru al Comitetului pentru Locuinte si Servicii Comunale, lider al factiunii Rusia Corecta.

Aleksandr Totoonov este membru al Comitetului pentru Cultura, Stiinta si Informatii al Consiliului Federatiei si a sustinut public detasarea trupelor in Ucraina.

Oleg Panteleev este prim vice-presedintele Comitetului pentru Chestiuni Parlamentare, a sustinut trimiterea soldatilor in Ucraina.

Serghei Nariskin este membru al Consiliului National de securitate al Federatiei Ruse si al partidului Rusia Unita.

Victor Ivanov, fost KGB, fost adjunct al directorului FSB, aliat al lui Putin si detinator al numeroase demnitati publice.

Igor Sergun, seful serviciului rus de informatii militare (GRU).

Serghei Ivanov, sef de cabinet al lui Putin.

Alexei Gromov, prim adjunct al sefului de cabinet.

Andrei Fursenko, consilier al lui Putin din mai 2012.

Vladimir Iakunin, presedinte al comitetului de administratie al companiei de stat a cailor ferate, confident al lui Putin.

Vladimir Kojin, sef al administratiei Federatiei Ruse, supravegheaza peste 60.000 de angajati, peste o suta de intreprinderi si institutii, inclusiv Kremlinul si peste patru mii de vehicule.

Dintre membrii cercului apropiat lui Putin sunt vizati de sanctiuni:

Ghennadi Timcenko, unul din fondatorii Gunvor, una din cele mai mari companii de trading pe pietele energetice, in care are investitii si Putin.

Arkadi Rotenberg si Boris Rotenberg, care au primit si executat contracte banoase pentru Jocurile Olimpice de la Soci si Gazprom, acumuland averi enorme in timpul mandatelor lui Putin.

Iuri Kovalciuk, actionar unic al Bancii Rossiya si bancherul personal al unor inalti oficiali ai Federatiie Ruse, inclusiv Putin. Este descris drept unul din "casierii" lui Putin.

Banca Rossiya este banca inaltilor oficiali ai Federatiei Ruse, a 17-a cea mai mare din Rusia, cu active de 10 miliarde de dolari.

Ca urmare a actiunilor Trezoreriei, orice active ale persoanelor desemnate prin acest ordin executiv aflate sub jurisdictia SUA sunt inghetate. Tranzactiile persoanelor americane sau aflate in SUA in legatura cu indivizii si banca mentionata sunt interzise.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Obama sanctiuni rusi, #Obama sanctiuni Rusia , #America