O furtuna de zapada paralizeaza nord-estul SUA - mii de zboruri anulate

Autor: Ana Ilie
Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 08:08
3399 citiri
O furtuna de zapada paralizeaza nord-estul SUA - mii de zboruri anulate

Ninsoarea, vantul puternic si un frig patrunzator au lovit nord-estul SUA joi. Iarna grea a coborat asupra multor state si orase importante, afectand si traficul aerian. Aproximativ 2.200 de zboruri catre sau in interiorul Americii au fost anulate.

In New York se asteptau temperaturi de -13 grade Celsius, scrie AFP.

Serviciul National de Meteorologie a emis avertismente de furtuni de zapada pentru o zona mare, de la Chicago la New York, New England si pana la Washington.

Vremea rea ajunge si in Midwest, acoperind cu zapada intreaga zona. Zborurile de la aeroportul O'Hare din Chicago au fost anulate.

Conditiile dure de temperatura urmau sa se manifeste la New York pana vineri la pranz, cand meteorologii prevad vant de 56 de kilometri la ora si o patura de zapada de 10-20 de centimetri. Este posibila producerea de viscol in Long Island si Massachusetts.

Primarul nou-investit al New Yorkului, Bill de Blasio, s-a declarat pregatit si "concentrat ca laserul" pe ce e de facut pentru a infrunta conditiile meteo vitrege. De Blasio le-a cerut newyorkezilor sa ramana in interiorul locuintelor si sa utilizeze transportul in comun daca au nevoie sa se deplaseze. A avertizat totusi ca vor avea loc intarzieri in transportul public.

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a activat Centrul statal de Operatiuni de Urgenta si a cerut oamenilor sa foloseasca sistemul public de tranzit, intrucat unele autostrazi ar putea fi inzapezite.

In New Jersey, guvernatorul Chris Christie a declarat anticipat stare de urgenta iar guvernatorul din Connecticut, Dannel Malloy, a cerut angajatilor statului sa plece mai devreme joi de la munca pentru a nu bloca transportul in comun.

In Boston, unde va ninge puternic pana vineri, primarul Thomas Menino a ordonat inchiderea scolilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#America zapada, #America vreme rea, #America zboruri anulate , #America
Comentarii
Poza rieu
rieu
rank 1
o ce veste minunata a adus babaciunea ana ilie