O noua tentativa de atac cibernetic impotriva Partidului Democrat din America

Joi, 23 August 2018, ora 07:39
2473 citiri
O noua tentativa de atac cibernetic impotriva Partidului Democrat din America
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii au incercat sa acceseze o baza de date a Partidului Democrat din Statele Unite care cuprinde milioane de posibili alegatori, a dezvaluit, miercuri, compania care a dat semnalul de alarma pentru acest atac cibernetic reamintind ofensiva serviciilor ruse de informatii din perioada alegerilor prezidentiale din 2016.

Cu mai putin de trei luni inainte de alegerile legislative cruciale de la jumatatea mandatului pe care democratii mizeaza pentru a schimba majoritatea in Congresul de la Washington, compania Lookout a detectat "o tentativa de 'phishing'" (inselaciune electronica) contra Partidului Democrat, relateaza AFP.

Ea a tintit o baza de date, numita "VoteBuilder", gestionata de NGP VAN, una dintre principalele firme din acest domeniu.

Piratii au creat o pagina care o imita pe cea unde utilizatorii trebuie sa introduca numele folosit si parola. "Dupa ce a fost avertizata gazda", Digital Ocean, "site-ul de phishing, a fost suprimat in cateva ore", a explicat Lookout.

Identitatea hackerilor a ramas necunoscuta. Responsabilul pentru securitatea informatica a Partidului Democrat, Bob Lord, a declarat pentru Washington Post ca acestia nu au reusit sa patrunda in sistemul lor.

"Este evident ca ei cautau informatiile cele mai sensibile pentru partid - fisierele de alegatori -, dar DNC a reusit sa impiedice atacul actionand" cu ceilalti actori din domeniu "pentru a-l identifica si lua masuri ca sa ii puna capat", a spus el.

Procurorul special insarcinat cu ancheta asupra ingerintei Kremlinului in prezidentialele americane din 2016 a pus sub acuzare in iulie 12 agenti ai serviciilor ruse de informatii, pentru ca au piratat calculatoarele Partidului Democrat in perioada campaniei lui Hillary Clinton impotriva republicanului Donald Trump.

Marti, compania Microsoft a anuntat la randul sau ca hackeri rusi in serviciul Kremlinului au vizat site-uri ale unor grupuri conservatoare americane.

Hackerii au pus online site-uri falsificate ale Institutului Republican International, Institutului Hudson si Senatului SUA.

Citeste si Ancheta privind mailurile sustrase de pe serverele democratilor din SUA duce la o firma de pui de langa Craiova

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tentativa atac Partidului Democrat, #tentatica atac cibernetic America , #America