Ziare.com

Unul din trei avioane americane private are probleme de inregistrare

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 12:46

   

Unul din trei avioane americane private are probleme de inregistrare
Administratia Federala a Aviatiei (FAA) din Statele Unite are mari probleme cu inregistrarea datelor avioanelor civile. O treime din cele 357.000 de avioane private existente in SUA au probleme de inregistrare, fapt ce reprezinta un risc major de implicare a acestora in activitati teroriste sau trafic de droguri.

Situatia este atat de grava incat oficiali ai FAA sunt realmente ingrijorati de posibilitatea ca unii delicventi sa cumpere avioane fara ca autoritatile sa fie informate sau sa foloseasca numerele de inregistrare ale altor avioane, pentru a evita noile sisteme computerizate care pot urmari si identifica zborurile considerate suspecte. De aceea s-a luat masura reinregistrarii tuturor avioanelor particulare, informeaza Associated Press.

Reprezentantii FAA au afirmat ca aproximativ 119.000 de avioane din SUA au probleme de inregistrare, de la lipsa formularelor de inregistrare, vanzari neraportate, pana la inregistrari false.

Avioane cu proprietar necunoscut

In multe cazuri, FAA nu poate spune cine este propietarul unui anumit avion sau daca aparatul inca mai zboara sau a fost scos din uz. S-au inregistrat cazuri de traficanti de droguri care au folosit numere de inregistrare false sau situatii in care politia a retinut gresit un avion, din cauza inregistrarii eronate.

In 2011, FAA va anula toate cele 357.000 certificate si va reinregistra toate avioanele pentru a avea o evidenta corecta a acestora. Masura nu prea este pe placul posesorilor, a bancilor, liniilor aeriene si companiilor de leasing care deja au inaintat notificari luna trecuta, insa FAA isi justifica masura prin faptul ca problemele de securitate si pericolul actiunilor traficantilor de droguri si posibilelor atentate de genul celor de pe 11 septembrie sunt primordiale.

Aceasta masura nu are numai ratiuni de securitate, ci si de natura adminsitrativa, fiscala ca si pentru identificarea posibilitatilor de evidenta pentru situatile de cautare-salvare.

Rai pentru traficanti

Este dat spre exemplificare cazul unui avion retinut in Venezuela cu cocaina la bord, avand un numar de inregistrare pe numele unui oarecare Steven Lathrop din Ellensburg. La verificare, s-a constatat ca avionul acestuia era parcat in hangar la domiciliul posesorului. Traficantii folosisera un avion de acelasi tip la care atasasera numerele de identificare ale celui inregistrat oficial pe numele lui Lathrop.

Legile federale cer ca posesorii de avoane sa isi inregistreze aparatele la FAA si sa aiba la bord documentele de inregistrare pentru a fi verificate. Numarul de inregistrare este trecut pe fuselaj sau pe coada avionului si reprezinta si numarul de identificare in comunicarile pilot, turnul de control.

Situatia a devenit atat de grava deoarece, pana acum, posesorii trebuiau sa isi inregistreze aparatele doar la cumparare, fara a mai fi obligati sa raporteze daca le-au vandut sau nu le mai au in folosinta. Se cunosc si cazuri in care proprietarii au murit sau avioanele au fost distruse, dar acest lucru nu s-a raportat, ele inca figurand in evidente.

Dupa noile instructiuni, proprietarii vor trebui sa le raporteze si la vanzare si deasemenea sa raporteze starea si pozitia acestora la fiecare trei ani, pentru actualizarea datelor. Noul sistem informational si de urmarire si identificare cere actualizarea tuturor datelor.

Au urmat si continua insa dezaprobari si proteste din partea liniilor aeronautice, a Asociatiei Transportatorilor Aerieni din America. Alte grupuri sustin ca micile avioane particulare nu reprezinta un pericol prea mare pentru activitati teroriste.

David Warner, de la National Aicraft Financial Association a declarat ca previziunile potentialelor pericole au fost exagerate de catre FAA pentru a-si impune punctul de vedere. "Pericolul exista, dar se face prea mare tapaj pe aceasta reinregistrare", a declarat acesta.

Deocamdata insa, masura ramane valabila si va trebui pusa in aplicare de anul viitor.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1756 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O fi pentru trafi8cant.

Putem crede si p-ovestea aste.Mai ales ca vedem ca ttraficul de droguri creste direct proportional cu numarul comisiilor,personaluilui si agentilor de urmarire.Daca pana acum nu s-a intamplat niomic,dece s-ar intampla de acum inainte ?Si cu avioane inregistrate se pot transorta droguri. Intentia e alta.Oamenii care au avioane sa aibe libertatea de a calatori controlati de stat,asa cu o foae de parcurs,unde cand si dece a fost.Si la cca 140.000 de avioane,desigur de mai strang si ceva dolari

 

Si dumneata ai dreptate

Corecta observatia , se mai strange un ban la fisc , se mai schimba bordurile , se mai schimba buletinele, se fac buletine cu date biometrice , se mai supravegheaza un om, se mai urmareste o discutie, chestie de fineturi.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor