Obama: Suntem hotarati sa izolam Rusia si s-o facem sa plateasca!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 16:41
12485 citiri
Obama: Suntem hotarati sa izolam Rusia si s-o facem sa plateasca!
Foto: politico.com

Presedintele Barack Obama a declarat ca este hotarat ca impreuna cu partenerii sai din UE, NATO si G7 sa izoleze Rusia si sa o faca "sa plateasca pentru faptele sale".

"E important ca Rusia sa inteleaga importanta acestor sanctiuni. Ele vor afecta economia Rusiei. Suntem hotarati sa izolam Rusia", a spus Obama, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Si presedintele SUA si presedintele Comisiei Europene au pus accentul pe faptul ca Europa trebuie sa devina independenta de Rusia din punct de vedere energetic. Primul pas, a spus Barack Obama, va fi inceperea exporturilor de gaze naturale din SUA in Europa.

"E important ca Europa sa gaseasca solutii pentru diversificarea importurilor de energie, pentru a nu mai fi dependenta de Rusia. Exista si noi tehnologii. Am cerut Congresului sa incepem exporturile de gaz din SUA catre Europa. Nu se va intampla peste noapte, dar ne-am dat seama ca trebuie sa actionam acum", a spus Barack Obama care a vorbit si faptul ca Europa trebuie sa aiba in vedere exploatarea gazelor de sist.

"Important pentru Europa sa isi dezvolte propriile resurse energetice, pentru ca nu exista un mod facil de a ne apara", a spus presedintele american.

Presedintele SUA a insistat pe faptul ca NATO va oferi securitate tuturor membrilor sai, fara discriminare.

"Suntem dedicati NATO. Cand am venit ca presedinte la Casa Alba, am spus tuturor presedintilor statelor NATO care erau prezenti ca nu exista un stat membru NATO junior si state membru NATO senior. Exista un plan de securitate pentru toata lumea, inclusiv pentru statele din centrul si estul Europei care au aderat ultimele", a mai spus presedintele SUA.

Toti cei trei lideri au vorbit de nevoia de a ajuta Ucraina, aducand-o pe calea prosperitatii si stabilitatii.

"Suntem hotarati sa luam masuri care sa aduca prosperitatea in Ucraina", a declarat Jose Manuel Barosso, iar Herman van Rompuy a atras atentia ca Rusia va suferi noi sanctiuni daca continua cu politica agresiva fata de Ucraina.

"Daca Rusia va merge si mai departe si va destabiliza Ucraina, vor fi aplicate sanctiuni in mai multe domenii. Sanctiunile nu sunt o pedeapsa, ci o masura pozitiva care trebuie sa faca Rusia sa respecte legile internationale. Incercam sa stabilizam Ucraina din punct de vedere economic si politic", a spus van Rompuy.

Presedintele Consiliului European, Jose Manuel Barosso, a vorbit si de gazele de sist, care vor trebui avute in vedere de statele europene, dar si de o noua atentie care va fi acordata rutelor de aducere a combustibililor din Asia Centrala, care sa ocoleasca Rusia, si sa vina "pe coridorul din Azerbaidjan".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama Rusia izolare sanctiuni, #Obama UE SUA sanctiuni Rusia , #America
Comentarii