Obsesia Americii pentru avort devine si a Rusiei

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 09:53

   

Obsesia Americii pentru avort devine si a Rusiei
De aproape doua decenii, activistii anti-avort joaca un joc: se folosesc de exemplul femeilor din statele in curs de dezvoltare pentru a le convinge pe cele din statele dezvoltate, cum ar fi America, ca dreptul la libera alegere, castigat in urma cu sute de ani, functioneaza numai in anumite cazuri.

Teoreticienii conservatori au scris, pana acum, despre modul in care femeile aleg sexul copilului lor recurgand la avort. A fost unul dintre motivele folosite de activisti pentru a cere interzicerea avorturilor, in Statele Unite.

Obsesia americana legata de avorturi nu are nici o legatura cu sanatatea mamei si a copilului, sau accesul la controlul nasterilor, in conditii de siguranta - doua zone care au avut de suferit in urma campaniilor anti-avort. Acestea distrag atentia asupra unor dezbateri ce ar trebui sa fie reale intr-o tara care este lider mondial in domeniul tehnologiei de profil.

Discutii despre modul si oportunitatea ca parintii sa aleaga sexul, IQ-ul, sau chiar bolile de care va suferi copilul lor, ar fi mult mai indicate, scrie Foreign Policy.

Prin anii '60, un grup de entuziasti a lansat dezbaterea asupra alegerii sexului copilului, ca mijloc de control al natalitatii. In 2005, Asia avea un "deficit" de 160 de milioane de femei, fapt ce i-a alarmat pe cercetatori. Este o situatie nedorita de demografi, care poate fi periculoasa pentru o natie, in conditiile in care astfel ar creste homosexualitatea.

Selectarea sexului copilului prin avort, metoda de control al demografiei?

In principiu, selectarea sexului copilului pentru a asigura echilibrul demografic este asemanatoare cu aruncarea fierului in oceane pentru a lupta impotriva efectelor schimbarilor climatice.

In zilele noastre, in ciuda descoperirilor tehnologice, cea mai raspandita metoda de selectare a sexului copilului este avortul. Se poate face in trimestrul al doilea de sarcina si este ieftin si relativ fara riscuri. Insa, in aceasta situatie, s-ar putea ajunge la situatii in care parintii selecteaza culoarea parului copilului, sau a ochilor, cu ajutorul acestei proceduri invazive. Ceea ce nu este de dorit. Sexul copilului poate fi aflat si cu ajutorul amniocentezei, analiza ce stabileste, de obicei, daca fatul are risc de sindrom Down. Aceasta analiza este invaziva si, in ciuda acestui fapt, majoritatea statelor prefera sa o reglementeze, in loc sa o interzica.

Campanii anti-avort, in Rusia

Obsesia Americii fata de avort a fost preluata, mai noi, si de catre Rusia. The New York Times scria, recent, ca rusii au adoptat pana si termenul englezesc de "pro-life" sau pichetarea in stil american a clinicilor de avort.

Campania este puternic influentata de Biserica Ortodoxa Rusa, care se bazeaza pe sustinerea tacita a Primei Doamne a Rusiei, Svetlana Medvedeva, si a unor politicieni cunoscuti. Biserica ataca tot mai mult probleme de tip social, sub protectoratul noului Patriarh Chiril I, sub impulsul temerii ca populatia rusa poate deveni o minoritate etnica in vastul sau teritoriu.

Avortul era un fapt obisnuit si la indemana in era sovietica, o victorie a comunistilor de la inceputul secolului XX in numele eliberarii femeii. URSS a fost prima tara din lume care a liberalizat avortul, la ordinele directe ale lui Lenin, in 1922. Statisticile oficiale vorbesc de 1,3 milioane de avorturi facute in 2009 in Rusia, la o populatie de sub 143 de milioane si in scadere. Oponentii avortului si ai "pastilei de a doua zi", care are tot efect avortiv, spun ca numarul real este mult mai mare.

"Numarul de avorturi in tara noastra este intre sase si opt milioane pe an", spune Valeri Draganov, care a propus Dumei o legislatie anti-avort mult mai dura, initiativa retrasa insa cu repeziciune, ceea ce dovedeste existenta tensiunilor in legatura cu acest subiect.

"La fiecare minut, in Rusia se practica doua avorturi. In urma complicatiilor, 20 de procente dintre familiile ruse isi pierd abilitatea de a deveni parinti. Una din cinci femei insarcinate care moare, moare in urma unui avort. Acestea sunt statistici catastrofale", a adaugat el.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ciuvica M
rank 5
Selectati sexul copilului, incurajind casatoriile intre persoane de
acelasi sex !!!
Comentariu inadecvat
I.E.Feher
rank 1
Doamna Mitan, state dezvoltate cum ar fi America, NU exista!
Exista multe state in America de Nord, Centrala si de Sud. America in loc de SUA zic incultii sau pitipoancele gen: ia-ma cu tine in America (asia parca se numeau galagioasele). In rest, articolul e OK. Subiectul prea serios, chestia cu ales sexul, culoarea, ochii copilului chiar ca e trista, de fapt un scandal.
Mr_Fox
rank 2
Ziarista de Spiru Haret
Nu avem ce astepta de la ea. Pariez ca are ultimii neuroni viabili in refacere dupa articolul acesta !
niculaeda
rank 5
pentru rusi nu-i problema
- daca scad prea mult o sa vina chinezii sa-i insemineze !
Mr_Fox
rank 2
Normalitatea insemna obsesie ziaristo ?
De la revolutie au fost ucisi prin avort in Romania 5 (cinci) milioane de copii !!! Populatia Romaniei va scadea in urmatorii 30 de ani catre 17 milioane de oameni. La cifra asta aduna cele 5 milioane de morti si afli cat ar fi trebuit sa fie poporul nostru daca aceste mame ucigase ar fi gandit altfel. Poti sa iti imaginezi 5 milioane de oameni ucisi din egoism ? Nu degeaba va spune Basescu tonomate, vorbeste gura fara voi !!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor