Pacepa: Serviciile secrete ruse sunt in spatele terorismului islamic

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 11:18
5638 citiri
Pacepa: Serviciile secrete ruse sunt in spatele terorismului islamic
Foto: World Tribune

Serviciile secrete din fosta URSS si ulterior din Rusia s-ar afla de multa vreme in spatele terorismului islamic, inclusiv al ultimului atac asupra ambasadei americane din Libia, afirma Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc din vremea lui Ceausescu.

Ultimul val de violenta din partea islamistilor si noile amenintari din partea Iranului sunt niste reactii "spontane" la lansarea filmului "Inocenta musulmanilor", scrie fostul general-locotenent in WND.

"Chiar si presedintele Libiei, Yousef El-Magariaf, a declarat ca "fara indoiala" atacul (asupra ambasadei americane - n.red.) a fost "planificat", subliniind faptul ca teroristii au ales o "anumita data pentru asa-zisa demonstratie", sustine Pacepa.

Ziua asasinarii ambasadorului american, 11 septembrie 2012, s-a intamplat sa fie o aniversare importanta - 125 de ani de la nasterea lui Feliks Dzerzhinski, fondatorul KGB, care s-a transformat in FSB.

"Experienta mea din trecut imi permite sa sustin ca atacurile musulmane asupra ambasadelor americane si asasinarea ambasadorului american din Libia, efectuate cu aruncatoare de grenade de productie sovietica, arme Kalashnikov si cocteiluri Molotov, au fost la fel de "spontane", cum erau paradele de 1 Mai de la Moscova si au aceiasi organizatori", afirma generalul.

"In anul 1972, cand am luat micul dejun impreuna cu seful KGB de atunci, Yury Andropov, acesta mi-a spus ca sovieticii au decis sa transforme anti-semitismul arab intr-o doctrina anti-americana a lumii musulmane. Ideea a fost de a arata ca Statele Unite sunt o tara sionista finantata cu banii evreilor", a precizat Pacepa.

"KGB-ul a cheltuit milioane de dolari si a folosit mii de oameni pentru a realiza acest proiect gigantic. Inainte de a parasi Romania pentru totdeauna in anul 1978, serviciul de spionaj roman a trimis 500 de agenti sub acoperire in tari islamice. Cei mai multi dintre ei erau preoti, ingineri, medici, profesori si instructori de arta.

Potrivit unei estimari primite de la Moscova in 1978, sovieticii trimisesera aproximativ 4.000 de agenti pentru a influenta lumea islamica", mai sustine fostul sef al spionajului romanesc.

Citește și:
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Deși Regulamentul Camerei Deputaților le cere aleșilor să-și depună CV-ul odată ce au fost aleși, 20 dintre aceștia încă îl țin ascuns. De cealaltă parte, la Senat, unde regula ține...
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le cere colegilor de partid să înceteze lupta internă şi să prezinte soluţii şi programe pentru români. ”PNL va fi la guvernare după 2024, dacă va...