Pentagonul da 3,6 miliarde de dolari pentru zidul lui Trump

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 08:15
7146 citiri
Pentagonul da 3,6 miliarde de dolari pentru zidul lui Trump
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentagonul a anuntat, marti, ca a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finantarea constructiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea presedintelui american, Donald Trump.

Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apararii a decis "amanarea" a 127 de proiecte de constructie si modernizare a unor spatii militare din SUA si strainatate prevazute in bugetul sau pe 2019, a declarat presei un purtator de cuvant al ministerului, Jonathan Hoffman, informeaza AFP.

Secretarul apararii Mark Esper "a decis ca aceste proiecte de constructie sunt necesare pentru sustinerea utilizarii fortelor armate si ministerul apararii va realiza prin urmare 11 proiecte de constructie militara de bariera frontaliera", a precizat Hoffman in cadrul unui punct de presa.

"Lungimea totala (...) este de 175 de mile", a precizat responsabilul pentru afaceri de securitate interna din cadrul Pentagonului Kenneth Rapuano. Acesta a precizat ca este vorba de consolidarea segmentelor de bariera frontaliera deja existente dar considerate insuficiente, precum si de construirea unor noi portiuni.

Zonele avute in vedere sunt, in special, situate in apropiere de Yuma (Arizona), El Centro si San Diego (California), Laredo si El Paso (Texas).

Generalul Andrew Poppas, director de operatiuni in cadrul statului-major american, a asigurat ca ridicarea acestor segmente de zid frontalier ar permite reducerea numarului celor 5.000 de militari americani desfasurati la frontiera cu Mexicul la solicitarea presedintelui Donald Trump, care doreste sa stopeze valul de imigranti provenind din America de Sud.

Pentagonul nu a furnizat detalii presei in legatura cu proiectele de constructie militara amanate, institutia dorind sa informeze mai intai statele in care erau prevazute sa fie realizate cele 127 de proiecte. Congresmenii au reactionat insa prompt la acest anunt.

Printre proiectele afectate figureaza in special o cladire apartinand prestigioasei academii militare West Point, a declarat liderul Democratilor din Senat, Chuck Schumer.

"Este o palma pentru fortele armate care ne servesc patria", a postat Schumer pe Twitter. Presedintele Donald Trump este "gata sa canibalizeze fondurile militare deja alocate pentru a-si satisface ego-ul si pentru un zid pentru care a promis ca va plati Mexicul", a adaugat el.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Pentagon bani zid Mexic, #zid frontiera Mexic , #America
Comentarii