Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Povestea familiei Rockefeller: Emigrata din Germania, devine cea mai bogata din SUA

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 22:34
9412 citiri
Povestea familiei Rockefeller: Emigrata din Germania, devine cea mai bogata din SUA
Foto: Business Insider

Povestea familiei Rockefeller este uluitoare. Membrii acesteia au emigrat din Germania in anul 1720, iar in 1839 se nastea John Davison Rockefeller, cel care a construit un adevarat imperiu al afacerilor, devenind cel mai bogat om din Statele Unite.

Istoria familiei Rockefeller este una care a marcat America, prin vastul imperiu pe care l-a ridicat, potrivit Business Insider.

Cel mai probabil, familia Rockefeller a emigrat din Germania in Statele Unite in anul 1720. Numele adevarat al acesteia a fost Rockenfeller, iar orasul de origine, Neuwied. John Davison Rockefeller s-a nascut in anul 1839.

Tatal sau a avut mai multe slujbe, printre care si cea de comerciant. In 1852, familia sa s-a mutat la Cleveland. John Davison si-a facut propria afacere de vanzari de produse, la varsta de 20 de ani.

Vanzarile i-au adus o mica avere, de 250.000 de dolari la sfarsitul Razboiului Civil american. Orasul Cleveland a devenit un centru important de afaceri. In 1865, Rockefeller a investit banii intr-o rafinarie de petrol.

Sia extins afacerile si in 1870, compania Standard Oil, pe care o fondase, ajungand una foarte puternica. Aceasta valora 1 milion de dolari, inca de la infiintarea ei. A fost cea mai mare companie din Statele Unite, la acea vreme.

Standard Oil a ajuns sa detina 22 din cele 26 de rafinarii din Cleveland. La varsta de 38 de ani, Rockefeller controla aproape 90% din capacitatea de rafinare a petrolului din SUA.

In anul 1879, el a fost intre primii 20 cei mai bogati din Statele Unite. John Davison Rockefeller a decis sa-si mute familia la New York in 1883.

In 1890, Congresul a adoptat legea antitrust, initiata de senatorul John Sherman. In acelasi timp, Rockefeller a ajutat la fondarea Universitatii din Chicago, pentru a-si imbunatati imaginea.

Guvernul american a deschis trei procese impotriva companiei Standard. In mod ironic, acestea l-a facut pe Rockefeller si mai bogat. Vanzarea activelor de la Standard i-a marit averea, pana la 900 de milioane de dolari.

John Davison Rockefeller a trait pana la varsta de 98 de ani, murind in anul 1937.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#povestea familiei Rockefeller, #vastul imperiu Rockefeller, #cea mai bogata familie Rockefeller, #familia Rockefeller America , #America