Pregatiri secrete in Golf: Trupele de comando ale SUA, deplasate in zona Iranului

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 14:12
4871 citiri
Pregatiri secrete in Golf: Trupele de comando ale SUA, deplasate in zona Iranului
Foto: Business Insider

O echipa din trupele de comando speciale, precum cea care a efectuat atacul asupra locuintei lui Osama bin Laden, s-a deplasat in regiunea Golfului Persic, in apropierea Iranului, anunta surse militare americane.

Echipa SEAL care a luat cu asalt locuinta lui Osama bin Laden de la Abbottabad, din Pakistan, in luna mai 2011, a readus comandourile speciale pe harta lumii. Exista anumite informatii ca o echipa de comando americana s-ar fi deplasat in Golful Persic, informeaza Business Insider.

Cateva bloguri militare au anuntat ca o noua "echipa de comando de elita" opereaza in zona Golfului, preluand informatia de la reporterul Spencer Ackerman, care a publicat-o pe blogul Danger Room.

Ackerman a vorbit cu surse militare americane, care i-au precizat ca echipa numita Joint Special Operations Task Force-Gulf Coordinating Council este pe teren, in vederea instruirii trupelor locale pentru operatiuni speciale.

Aceasta este pentru prima data cand Statele Unite recunosc existenta unei asemenea echipe in zona.

Ackerman admite ca nu exista nicio legatura cu asasinarea, in urma cu cateva zile, a omului de stiinta iranian si ca noua forta este, pur si simplu, pentru a consilia si orice legatura cu Iranul va fi "cel mult indirecta".

Aceasta informatie se adauga la gramada de zvonuri si de tensiuni din zona Golfului Persic, insa asemenea forte speciale exista peste tot in lume, iar publicul nu are nicio idee despra ele.

Exista 2.500 de militari in trupele Navy SEAL, iar aproape jumatate sunt la bazele Little Creek Naval Amphibious Base si Dam Neck Annex din Virginia Beach si alti 2.400 repartizati la Comandamentul Special SWC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#trupe speciale SUA Golf Persic, #trupe comando SUA Iran , #America