Prima arestare in cazul coletelor cu bomba din SUA UPDATE

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 21:00
6471 citiri
Prima arestare in cazul coletelor cu bomba din SUA UPDATE
Foto: Arhiva Facebook/ FBI - Federal Bureau of Investigation

O persoana a fost arestata, in apropiere de Miami, in cadrul anchetei cu privire la colete suspecte-capcana adresate unor personalitati democrate si critici ai presedintelui american Donald Trump, a anuntat vineri politia federala (FBI), un barbat potrivit ziarului The New York Times, relateaza Reuters.

Alte doua colete au fost interceptate vineri - unul adresat senatorului democrat Cory Booker, celalalt fostului director al serviciilor nationale americane de informatii (DNI) James Clapper.

In total, 12 pachete au fost trimise unor personalitati precum fostul sef al statului Barack Obama sau actorul Robert de Niro.

Numele persoanei arestate nu a fost dezvaluit imediat, relateaza The Associated Press.

O purtatoare de cuvant a Departamentului Justitiei, Sarah Flores, a anuntat o conferinta de presa vineri.

UPDATE 1 Persoana retinuta in legatura cu coletele suspecte trimise unor personalitati democrate este un barbat in varsta de cincizeci de ani, a declarat un reprezentant al fortelor pentru The Associated Press.

Alte doua surse din cadrul fortelor de ordine au declarat ca barbatul a fost plasat in arest preventiv in Florida.

Televiziuni difuzau imagini filmate din elicopter care surprind agenti federali si ofiteri de politie examinand o duba alba in parcarea unei companii, la Plantation, in Florida.

Duba are mai multe abtibilduri lipite pe geamuri, inclusiv reprezentand steagul american.

UPDATE 2 Barbatul retinut, Cesar Alteri Sayoc Jr., in varsta de 56 de ani, are un cazier si antecedente judiciare vechi in Florida, potrivit unor documente judiciare si altor documente publice, potrivit carora a fost condamnat dupa ce a fost gasit vonovat de furt, inclusiv de furt de bunuri personale, infractiuni rutiere, iar in 2002 de proferarea unor amenintari de a "arunca, plasa, arunca sau descarca orice dispozitiv distrugator", relateaza The Associated Press.

Barbatul a fost condamnat in august 2002 pentru ca a amenintat sa arunce o bomba, in timpul unei discutii cu un reprezentant al serviciilor publice din Florida, potrivit unui avocat din Miami care l-a reprezentat, Ronald Lowy.

Potrivit unor documente judiciare din arhiva comitatului Dade, Sayoc a ispasit un an sub probatiune, dupa ce un judecator a semnat un certificat de eliberare, in noiembrie 2002.

Sayoc "a proferat amenintari, infuriat de lipsa unor servicii" publice, a declarat Lowy pentru AP

Autoritatile au descoperit 12 dispozitive adresate, intre altii, fostului vicepresedinte democrat Joe Biden si fostei candidate la presedintie Hillary Clinton.

FBI a anuntat vineri ca pachetul adresat senatorului democrat Cory Booker din New Jersey a fost interceptat in Florida. Alt colet, adresat lui James Clapper prin CNN, a fost descoperit la un birou postal.

Toate cele 12 tinte sunt ostile presedintelui american Donald Trump.

Liderul de la Casa Alba a apreciat vineri ca aceste alerte cu colete suspecte care vizeaza polticieni democrati si CNN distrag atentia de la alegerile de la jumatate de mandat.

El a denuntat "chestia asta cu bombe".

"Republicanii se descurca asa de bine in votul ancticipat si in sondaje, iar acum are loc chestia asta cu 'bombele' si ritmul scade mult - stiri nu politica. (Este) foarte nefericit ceea ce ce se intampla. Republicani, duceti-va si votati!", a scris el pe Twitter.

Trump a indemnat initial la unitate, insa apoi a acuzat rapid presa de atmosfera politica plana de disensiune.

Un oficial din cadrul fortelor de ordine a confirmat AP ca pachetul suspect adresat lui Booker a fost gasit in urma unei perchezitii, in cursul noptii de joi spre vineri la un birou postal, la Opa-locka, in Florida.

El a precizat ca acest colet seamana cu celelate colete adresate unor tinte ale furiei extremei drepte, al caror expeditor este biroul reprezentantei democrate Wasserman Schultz, fosta presedinta a Partidului Democrat, la Sunrise, in Florida.

Oficialul, care nu stia daca pachetul urma sa plece sau se intorcea la expeditor, a facut aceste declaratii sub protectia anonimatului, in contextul in care ancheta este in curs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#arestare FBI colete suspecte, #colete suspecte SUA , #America
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Nu vad aici despre pachetul primit de Gerge Soros.