Primarul New York-ului, in razboi cu Mc Donald's

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 09:57
1994 citiri
Primarul New York-ului, in razboi cu Mc Donald's
Foto: New York Daily News

Conducerea orasului New York a interzis vanzarea bauturilor racoritoare in recipiente mai mari de 450 de grame, in restaurante, cinematografe si pe stadioane, in urma unei dispozitii a primarului Michael Bloomberg.

Masura a fost votata, joi, cu opt voturi pentru, niciunul impotriva si o abtinere, decizia confirmata de Consiliul Municipal, dupa ce fusese respinsa de companii precum Coca-Cola si PepsiCo, relateaza Blooomberg.

O coalitie a restaurantelor a transmis ca aceasta problema este in legatura cu libertatea alegerii, iar peste 250.000 de locuitori ai orasului New York s-au opus acestui plan.

"Acesta este cel mai mare pas pe care l-a facut orice oras pentru a combate obezitatea, dar cu siguranta nu este ultimul pas pe care multe orase il vor face", a declarat Bloomberg, intr-o conferinta de presa dupa vot, adaugand: "Credem ca vom salva multe vieti".

"Pentru prima data in istorie, obezitatea omoara mai multi oameni in intreaga lume decat foametea", a precizat Bloomberg.

McDonald's, care a transmis joi ca urmeaza sa posteze numarul de calorii pe fiecare meniu din magazinele americane, a anuntat ca vinde bauturi care corespund "preferintelor si nevoilor nutritionale" ale clientilor. Numai in New York exista 245 de astfel de restaurante.

"Suntem foarte dezamagiti ca aceasta propunere a trecut", a spus purtatorul de cuvant al McDonald's, Heather Oldani.

Producatorii de bauturi racoritoare au transmis ca produsele lor reprezinta sapte la suta din dieta americanului obisnuit, prea putin pentru a cauza obezitate si au oferit ambalaje mai mici pentru bauturi, produse etichetate cu numarul clar de calorii si au convenit sa inceteze vanzarea bauturilor cu continut ridicat de zahar in mare parte dintre scoli.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#McDonalds masura primar New York, #bauturi mari interzise New York , #America