Protestele de pe Wall Street, finantate de George Soros? (Video)

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 09:06
4263 citiri
Protestele de pe Wall Street, finantate de George Soros? (Video)
Foto: Reuters/Arhiva

Miscarea anti-capitalista "Occupy Wall Street" a primit sprijinul cel putin neasteptat din partea miliardarului George Soros, lansand speculatii legate de o posibila legatura a acestuia cu tinerii ce protesteaza, de peste trei saptamani, in centrul financiar al Manhattan-ului.

Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa la ONU, ca ii priveste cu simpatie pe manifestanti si opiniile lor, adaugand ca le intelege sincer reactia.

Afirmatiile lui Soros, impreuna cu un filmulet difuzat pe YouTube, in care un tanar recunoaste ca este platit cu 22 de dolari pentru fiecare ora de protest, au lansat o ipoteza uimitoare.

Speculatiile legate de posibilul finantator al protestelor duc la George Soros, unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii, care ar avea, potrivit Reuters, "scopuri secrete" legate de miscarea tinerilor de protest.

Miliardarul american a denuntat intotdeauna actualul sistem financiar, nefast, dupa parerea lui, pentru economiile tarilor in curs de dezvoltare.

Sex si droguri pe Wall Street (Galerie foto)

George Soros a acumulat o avere imensa din speculatii prin intermediul fondului sau de investitii Soros Fund Management. In septembrie 1992, el a mizat impotriva lirei sterline si a castigat peste un miliard de dolari la Bursa.

La prima vedere, parcursul urmat de acesta nu cadreaza cu lupta protestatarilor impotriva cupiditatii.

Dar, dupa cum argumenteaza agentia americana de presa, Soros este un om al paradoxurilor.

Situat pe locul 7 in clasamentul Forbes pe 2011 al celor mai bogati americani, cu o avere estimata la 22 de miliarde de dolari, fondator si consultant al fondului de investitii Quantum Fund cu sediul in paradisul fiscal al Antilelor olandeze, el sprijina si finanteaza in acelasi timp, de multa vreme, dezvoltarea societatilor democratice si deschise, mai ales cele din tarile Europei de Est, prin intermediul Fundatiei sau al Open Society Institute, creat de el.

Protestatarii de pe Wall Street au luat cu asalt casele bogatasilor

Oficial, miliardarul si organizatorii protestelor au negat orice legatura dintre ei, insa Reuters a gasit conexiuni financiare indirecte intre Soros si Adbusters, un grup anti-capitalist din Canada, care a inceput protestele cu o campanie de marketing care aminteste de primavara araba.

Centrul Tides, un ONG cu sediul in San Francisco, primeste fonduri uriase, anual, de la Fundatia Soros. La randul sau, Tides este unul dintre finantatorii Adbusters.

Compania canadiana de marketing a lansat, pentru prima data, ideea ocuparii Wall Street-ului, dupa modelul primaverii arabe, publicand un articol mobilizator intr-o revista cu tiraj de 120.000 de exemplare.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#proteste Wall Street, #wall street proteste sorors, #george soros finantator proteste, #tineri protest wall street , #America