Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raiul varstnicilor din Arizona - partea I (Galerie foto)

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 21:40
3692 citiri
Raiul varstnicilor din Arizona - partea I (Galerie foto)
Foto: Big Picture

In orasul Sun City, din Arizona, SUA, cu o populatie de 40.000 locuitori, peste jumatate din acestia au depasit varsta de 55 de ani, iar rata celor care au atins varste foarte inaintate este mai ridicta decat in multe alte zone din lume.

Situatia poate fi explicata luand in calcul istoricul localitatii. Orasul a fost construit in anul 1960 din initiativa omului de afaceri Dell Webb, care avea nevoie de personal stabil in zona si s-a gandit sa atraga lume, prin contruirea de locuinte, potrivit Big Picture.

Constructiile erau de la inceput concepute in conditii ecologice, cu mult spatiu verde si minimum de poluare, iar oraselul a fost dotat cu cele mai bune si complete servicii sociale ale vremii: sali de sport, piscine, cluburi de dans, sali cu activitati interactive, bowling si multe altele.

Toate acestea au fost puse la dispozitia publicului care, la acea data, se afla in floarea tineretii si care n-a evitat sa foloseasca facilitatile din plin.

Nici nu se putea altfel, intrucat omul de afaceri oferea servciile in conditiile cele mai avantajoase si uneori chiar gratuit, convins ca are nevoie de personal sanatos.

Tinerii de altadata, care atunci isi traiau viata din plin in originala localitate, au ajuns astazi bunici dar nu-si abandoneaza stilul de viata, devenit intre timp o cutuma.

Ei nu mai constituie o forta de munca utila pentru afacerile din localitate, dar reprezinta un colectiv de pensionari, care confirma printr-o experienta sui generis faptul ca activitatea fizica, mediul nepoluat si cadrul social sunt elemente capabile sa intretina multi ani o buna stare de sanatate.

Nu toate fetele tinere stiu sa faca "spagat". Dar spagatul la octogenari este o performanta cu totul rara.

Pat Weber, de 81 ani, s-a facut antrenoarea colegelor ei de aceeasi varsta. Antrenamentele intretin si sanatatea, si buna dispozitie.

La Sun City nu exista discoteca, dar se organizeaza serate dansante, ca pe vremuri. In cazul de fata, fotograful a surprins sfarsitul unui dans, cand Donald Smitherman (91 de ani) isi saruta partenera. Bineinteles, sotia.

Barbatii adora bowlingul, un joc mai putin raspandit la noi.

In piscina, au loc concursuri de inot. Concurentele de fata sunt Barbara Miller (dreapta), de 77 ani si Inge Natoli (stanga) de 90 ani. Nu se stie cine si-a adjudecat trofeul.

Biliardul nu cere multa miscare, dar este un tip de activitate. In cazul de fata, il preocupa pe Hay Curtis, de 82 ani.

Vom continua si maine aceasta galerie foto, cu alte exemple, la fel de interesante. Avem de unde alege, localitatea este plina de seniori.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#miscare varstnici, #rai varstnici Arizona , #America