Ziare.com

Rusia ar putea avea acces la informatii "Top secret" ale SUA, prin Snowden

de George Titus Albulescu
Duminica, 09 Martie 2014, ora 11:36

   

Rusia ar putea avea acces la informatii "Top secret" ale SUA, prin Snowden
Seful serviciului secret de Aparare din Statele Unite, generalul Michael Flynn, a avertizat oficialii americani ca Rusia ar putea sa aiba acces la informatiile Top secret si la planurile de lupta, prin Edward Snowden caruia i s-a acordat azil politic de catre Moscova.

Fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate din SUA, Edward Snowden este acuzat de scurgeri de informatii, iar Comitetul pentru Serviciile de Informatii presupune ca Rusia are deja unele informatii de la acesta, potrivit Daily Mail.

"Daca eu sunt preocupat de ceva, sunt de capacitatile de aparare pe care el le-ar fi putut fura atunci cand a lucrat (in SUA - n.red.) si aceste informatii ar fi ajuns in mainile adversarilor nostri, in acest caz, Rusia", a spus Flynn.

Flynn este ingrijorat de ceea ce ar putea sa stie Snowden, deoarece el ar fi putut avea infromatii despre sistemele tehnologice si de armament, capacitati operationale si de informatii, conform CNN.

Refacerea retelei de supraveghere si schimbarea tacticilor militare ale Statelor Unite sunt esentiale pentru securitatea nationala, dar va fi un proces dificil.

"Noi chiar nu stim ce a luat Snowden. Trebuie sa ne asumam ce poate fi mai rau si apoi sa incepem sa facem unele recomandari liderilor nostri despre modul in care putem sa atenuam unele riscuri care pot veni", a avertizat generalul.

Potrivit opiniilor lui Flynn si ale lui James Clapper, director al Serviciului de informatii, scurgerile cauzate de Snowden au reprezentat deja o amenintare la adresa securatatii nationale a SUA.

"Ceea ce Snowden a furat si a aratat sunt asa-numitele programe de supraveghere interne. Ca rezultat al scurgerilor, ne-am pierdut sursele de colectare a informatiilor externe", a declarat Clapper.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2545 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"ar putea" ?

ar putea !

 

Snowden e un om de zapada cu tigaie in cap si maturoi

Cum da caldura, gata cu el, se topeste! Deja ma plictiseste acest subiect

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor