Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia si SUA reintra in Razboiul Rece? Ce cred americanii - sondaj Gallup

Duminica, 30 Martie 2014, ora 14:58
5233 citiri
Rusia si SUA reintra in Razboiul Rece? Ce cred americanii - sondaj Gallup
Foto: The Christian Science Monitor

Un sondaj recent arata ca jumatate dintre americani (50%) cred ca SUA si Rusia se indreapta catre un nou razboi rece. Liderul de la Casa Alba neaga ca Rusia vrea sa intre in conflict cu Rusia.

Presedintele Obama spune ca Rusia este o putere regionala, ce actioneaza profitand de slabiciunea Ucrainei. Aflat la Bruxelles, pentru intalniri cu lideri ale lumii, in aceasta saptamana, presedintele Obama a declarat ca, in ciuda prezentei dispute legata de Ucraina, tara sa si Rusia nu se intorc la Razboiul Rece.

"Nu intram intr-un nou razboi rece", a spus liderul de la Casa Alba, conform The Christian Science Monitor. "Pana la urma, spre deosebire de Uniunea Sovietica, Rusia nu conduce un bloc de natiuni sau o ideologie globala. Nici SUA, nici NATO nu cauta un conflict cu Rusia", a spus presedintele american.

Insa un nou sondaj Gallup arata ca jumatate dintre americani (50%) sunt de parere ca SUA e pe drumul reintoarcerii la Razboiul Rece, de doua ori mai multi decat in 1991, cand Uniunea Sovietica s-a fragmentat. 43% dintre cei intervievati scot din discutie o astfel de posibilitate.

Republicanii sunt cei care cred, intr-o proportie mai mare, ca SUA si Rusia vor reintra in Razboiul Rece (67%), acestia fiind urmati de 44% dintre democrati si 47% dintre independenti.

In ceea ce priveste varsta celor chestionati, mai ales varstnicii sunt convinsi ca asta se va intampla - 54% dintre cei cu varste cuprinse intre 50 - 64 de ani si 64% dintre cei de peste 65 de ani. Cei tineri, de 18 - 29 de ani, nu-si fac griji cu privire la aceasta posibilitate.

Procentual, tinerii americani sunt mai putin atenti la situatia din Ucraina decat varstnicii, a mai aratat sondajul.

Moscova: Rusia si SUA nu au ajuns la un plan comun privind criza din Ucraina

Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat, saptamana aceasta, pe omologul sau american pentru a discuta situatia din Ucraina, iar secretarul de stat John Kerry urmeaza sa se intalneasca cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#SUA Rusia razboi rece, #sondaj Gallup razboi rece, #americani situatie Ucraina, #Barack Obama razboi rece , #America