Scandal sexual in SUA: Democratii lui Obama, stanjeniti de Anthony Weiner

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 17:28
2526 citiri
Scandal sexual in SUA: Democratii lui Obama, stanjeniti de Anthony Weiner
Foto: The Washington Post

Un scandal sexual urias a izbucnit, in urma cu ceva timp, in Statele Unite, un congresmen democrat fiind acuzat ca a raspandit fotografii cu el in ipostaze intime pe Internet.

Desi saptamana trecuta, Anthony Weiner sustinea sus si tare ca altcineva a postat fotografiile, contul sau de Twitter fiind "spart", luni, acelasi congresmen a organizat o conferinta de presa in care a recunoscut ca a mintit, dar a subliniat ca nu-si va da demisia.

Au fost si ceva lacrimi, mai ales atunci cand a explicat ca a postat din greseala o fotografie cu penisul sau erect si pe urma s-a panicat, asa ca a facut pe nevinovatul.

Americanul a marturisit ca a avut "mai multe conversatii inadecvate pe Twitter, Facebook, pe e-mail si ocazional, prin telefon", cu femei pe care le-a agatat pe Net.

Wiener a subliniat ca, din cate stie el, toate aceste femei sunt majore. Congresmenul i-a cerut scuze sotiei lui, pe care a asigurat-o de dragostea sa nemarginita.

Initial, fotografiile compromitatoare au fost publicate de BigGovernment.com, dupa care au facut inconjurul lumii.

Apoi, una dintre femeile cu care Anthony Weiner a conversat pe Internet a dezvaluit presei ca a primit de la el "peste 200 de mesaje cu continut sexual explicit". O alta a afirmat ca a avut conversatii erotice cu politicianul, acesta sunand-o de pe un telefon din Congresul american.

Lisa Weiss, care lucreaza intr-un cazinou din Las Vegas, spune ca si-a dat seama ca Weiner o suna din Congres, dupa ce a vrut sa-l apeleze si, la celalalt capat al liniei, un robot ii spunea ca este o linie telefonica dedicata exclusiv Congresului.

Politicianul a sunat-o mai tarziu, relateaza The Daily Mail, suparat-foc ca i-a ratat apelul: "Cum am putut rata ocazia de a te zdruncina din temelii la telefon? Mai da-mi o sansa! Sunt foarte fierbinte".

Miercuri, Politico a scris ca Wiener a incercat sa o convinga pe Ginger Lee, o starleta porno cu care s-a "distrat" pe Internet, sa apeleze la un PR platit de el pentru a minimiza efectele scandalului si i-a cerut acesteia sa minta in legatura cu relatia lor.

In ciuda proportiilor pe care le-a capatat scandalul si a faptului ca s-a declarat vinovat, congresmenul a subliniat, in timpul conferintei de presa de luni, ca isi asuma responsabilitatea pentru greselile lui, dar ca nu va demisiona.

In luna februarie a acestui an, Chriss Lee, un politician republican, si-a dat demisia din Camera Reprezentantilor, dupa ce presa a publicat mesajele pe care barbatul i le trimitea unei tinere acostate pe un site cu anunturi matrimoniale.

In plus, americanii au inca viu in memorie scandalul in urma caruia Bill Clinton a fost la un pas de demitere, in care fostul presedinte american a fost acuzat de o aventura cu Monica Lewinski.

Practic, refuzul congresmenului de a demisiona ii pune intr-o lumina foarte neplacuta pe democrati.

Liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a anuntat, marti, ca a fost declansata o ancheta pentru a stabili daca Weiner a incalcat regulile etice ale Camerei. Tot mai multi democrati se distanteaza de politician, iar republicanii ii cer demisia, inca de la inceputul scandalului.

The Washington Post subliniaza ca Anthony Weiner este din ce in ce mai izolat politic, mai ales dupa conferinta de presa in care a recunoscut ca este vinovat si, mai mult, s-a dovedit ca a mintit atunci cand a afirmat ca nu el a postat pe Internet fotografiile compromitatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#congresman american scandal sexual, #Anthony Weiner, #democrati scandal sex, #scandal sex america , #America