Scoala vegetariana in SUA pentru combaterea obezitatii in randul copiilor

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 16:05
2102 citiri
Scoala vegetariana in SUA pentru combaterea obezitatii in randul copiilor
Foto: Arhiva

O institutie de invatamant din New York a fost transformata in prima scoala vegetariana de stat din SUA, din meniu fiind excluse in totalitate carnea si pestele, cu scopul de a combate obezitatea.

La aceasta scoala primara, toate mesele servite copiilor sunt 100% vegetariene si, in mod surprinzator pentru americani, cei mici par a fi incantati de mancare, arata Wort.lu.

Cum vor universitatile sa atraga studenti: Burse de studiu pentru vegetarieni

Un pranz, de exemplu, este format dintr-un sandvis cu tofu si salata, iar la desert, elevii primesc o portocala. Excluderea carnii si a pestelui din meniu reprezinta numai unul din eforturile profesorilor de a combate obezitatea, alaturi de predarea unor lectii de nutritie. In cadrul cursurilor, copiii sunt invatati cum sa aiba o alimentatie echilibrata.

"Noi muncim la ceva mai mult decat la oferirea unor mese vegetariene. Incercam sa ne invatam copiii ce inseamna un stil de viata sanatos", a declarat directorul scolii, Robert Groff.

Totodata, nutritionistii sprijina proiectul sustinand ca vegetarianismul este un mod eficient de a combate obezitatea in randul copiilor din Statele Unite, care s-a dublat in ultimii 30 de ani si care aduce cu sine riscuri de boli grave.

Este buna alimentatia vegetariana pentru copilul tau?

Schimbarea a fost binevenita, mai ales in conditiile in care 70% dintre elevii de la aceasta scoala provin din familii asiatice si indiene, zone in care vegetarianismul este mult mai raspandit. De asemenea, parintii au fost incantati de initiativa.

"Imi place foarte mult acest concept, pentru ca fiii mei primesc aici mancare sanatoasa. Asa ca nu mai trebuie sa le pregatesc mancare acasa si sa le-o pun la pachet", a spus un parinte. Cei care nu pot face fata acestui regim alimentar isi pot aduce propria mancare de acasa, insa sunt foarte putini care fac acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scoala vegetariana SUA, #scoala vegetariana America, #scoala vegetariana New York, #obezitate copii SUA , #America
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Scoala cu regim alimentar vegetarian, nu-i asa Diana!?