Seful spionajului american: Va putem spiona cu ajutorul frigiderului

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Februarie 2016, ora 08:22
25971 citiri
Seful spionajului american: Va putem spiona cu ajutorul frigiderului
Foto: Office of the Director of National Intelligence

Seful spionajului american a declarat ca, pentru prima data, electrocasnicele conectate la Internet, precum frigiderele inteligente, becurile si termostatele, pot fi folosite ca instrumente de supraveghere.

James Clapper, directorul comunitatii nationale de informatii, a declarat in fata unui comitet senatorial ca asa-zisul Internet al tuturor lucrurilor poate deschide o noua era pentru supraveghere, permitand agentiilor de informatii sa urmareasca digital persoanele, dincolo de telefoane inteligente, tablete si calculatoare, scrie Newsweek.

Viitorul e acum: Internetul lucrurilor

"In viitor, serviciile de informatii ar putea folosi Internetul lucrurilor pentru identificare, supraveghere, monitorizare, localizare, urmarire si vizare pentru recrutare sau pentru a castiga acces la retele sau datele utilizatorului", a explicat Clapper.

In acelasi timp, Clapper arata, in raportul prezentat in Senat, ca Internetul lucrurilor este una dintre cele mai mari amenintari la adresa securitatii SUA, la fel ca si vehiculele autonome si sistemele imbunatatite de inteligenta artificiala.

"Dispozitivele, create si puse in operatiune cu cerinte si testari minime de securitate, precum si o complexitate tot mai mare a retelelor ar putea duce la vulnerabilitati raspandite in infrastructurile civile si sistemele guvernamentale americane. Aceste evolutii vor reprezenta provocari la adresa apararii noastre cibernetice, insa creeaza si noi oportunitati pentru propriii nostri colectori de informatii", a afirmat Clapper.

Companiile care vand dispozitive inteligente care se conecteaza la Internet au fost criticate pentru vulnerabilitatea produselor lor, in vreme ce multi experti in securitate cibernetica acuza ca unii producatori trateaza securitatea ca pe o chestiune secundara.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#frigider inteligent spionaj, #spionaj Internetul Lucrurilor, #spionaj dispozitive inteligente , #America