Senator american: Statele Unite si Rusia sunt deja intr-un nou Razboi Rece

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 08:42
4580 citiri
Senator american: Statele Unite si Rusia sunt deja intr-un nou Razboi Rece

Statele Unite si Rusia sunt intr-un nou Razboi Rece, a afirmat republicanul Richard Burr, presedintele Comisiei pentru Informatii din Senatul american.

El a atras atentia ca atat Moscova, cat si Beijingul utilizeaza noi tehnologii in sens ofensiv, informeaza site-ul publicatiei The Hill.

Intrebat intr-un interviu acordat postului UNC-TV daca Statele Unite ar fi implicate intr-un nou Razboi Rece cu Rusia, senatorul Richard Burr a afirmat: "Suntem".

"Este ceva foarte asemanator cu ceea ce am vazut in anii 1980, cu exceptia faptului ca Rusia, de altfel ca si China utilizeaza tehnologii pentru a-si promova interesele intr-un mod atat de ofensiv cum nici macar Statele Unite nu o fac", a spus Richard Burr.

"Noi avem un proces de achizitii foarte invechit in armata". Rusia si China "au depasit aceste impedimente, au asumat tehnologiile nou-aparute si le-au integrat in cercetarile si dezvoltarea de armament ofensiv", a subliniat senatorul Richard Burr.

Comisiile de Informatii din Congresul SUA investigheaza presupusele ingerinte ale Kremlinului in scrutinul prezidential din SUA, castigat de Donald Trump, precum si presupusele contacte ale actualului presedinte american cu Moscova.

"Nu exista niciun dubiu ca Rusia a fost implicata activ in campania de difuzare a stirilor false. Au produs lucruri intr-un mod care a facut companiile de stiri reale din lume sa creada ca erau stiri reale, urmarite de mii de oameni, cand de fapt erau mituri", a spus Burr.

In octombrie 2016, Administratia Statelor Unite a formulat acuzatii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si legislative.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

"Eforturile Rusiei de a influenta scrutinul prezidential american reprezinta cea mai recenta expresie a dorintei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratica occidentala promovata de Statele Unite; activitatile Rusiei demonstreaza o escaladare semnificativa din punctul de vedere al modului direct de actiune, al intensitatii si scopului eforturilor, comparativ cu operatiunile anterioare", se arata in versiunea declasificata a Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informatii din SUA.

Tensiunile dintre Statele Unite si Rusia s-au amplificat in ultimii ani, pe fondul crizelor din Ucraina si Siria, precum si in contextul suplimentarii capacitatilor militare NATO in Europa de Est.

Citeste mai multe despre tensiunile dintre SUA si Rusia

Citeste si:
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Sursa: MEDIAFAX