Specialistii avertizeaza ca vine Godzilla El Nino - cand si unde va lovi

Vineri, 14 August 2015, ora 11:38
9167 citiri
Specialistii avertizeaza ca vine Godzilla El Nino - cand si unde va lovi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fenomenul meteorologic extrem El Nino se intensifica in Oceanul Pacific si ar putea fi unul dintre cele mai puternice din istorie, urmand a lovi coasta vestica a Statelor Unite la iarna.

Potrivit prognozei meteorologilor americani, riscul de inundatii si alunecari de teren este crescut pentru aceasta iarna, in sudul Californiei, din cauza El Nino, relateaza NBC News.

Chiar si asa, ploaia ce va veni odata cu El Nino nu va fi suficienta pentru a pune capat secetei istorice din California.

El Nino, de doua ori mai devastator

Seceta in California: Vedetele, puse la colt pentru risipa de apa - Cine roseste

Fenomenul meteo din aceasta iarna ar putea rivaliza cu cel mai puternic de la inceputul masuratorilor, din anul 1950. Acesta a fost in iarna 1997-'98, cand in sudul Californiei a plouat de doua ori mai mult decat precipitatiile normale.

El Nino poate schimba tiparele meteorologice din jurul lumii. In SUA, acest lucru inseamna de obicei ploi mai abundente decat cele normale in timpul iernii, nu numai in California, ci si in mare parte din zonele de sud si est ale tarii.

A revenit El Nino, fenomenul meteo care poate scufunda economii intregi

De asemenea, El Nino suprima activitatea uraganelor din Oceanul Atlantic, iar actualul sezon a fost unul foarte linistit din acest punct de vedere - trei furtuni tropicale si niciun uragan.

Un alt argument pentru ca americanii sa se astepte la ceea ce climatologii numesc Super El Nino este incalzirea apelor oceanului, din acest an. Unul dintre climatologi a declarat chiar ca fenomenul meteo "are potentialul de a fi Godzilla El Nino".

Fenomenul El Nino loveste in 2014: Iata cum afecteaza clima

Oamenii de stiinta au inregistat deja temperaturi neobisnuit de ridicate in zona Oceanului Pacific in care se formeaza El Nino, putand ajunge pana la cu doua grade peste nivelul normal, ceea ce s-a intamplat doar de trei ori in ultimii 65 de ani, ultima oara chiar in 1997-98.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#El Nino America, #fenoment meteo El Nino, #ploi El Nino, #El Nino iarna , #America