Spionaj in SUA: Uniunea Europeana, tinta spionajului NSA

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 17:02
3567 citiri
Spionaj in SUA: Uniunea Europeana, tinta spionajului NSA

Uniunea Europeana a fost una dintre "tintele" programelor de spionaj ale Washington-ului, mai multe dispozitive de interceptare fiind infiltrate atat la Bruxeles, cat si in birourile oficialilor europeni din SUA.

Potrivit editiei de duminica a cotidianului german Der Spiegel, citat de AFP, Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA), era cu ochii pe misiunea diplomatica a Uniunii Europene la Washington, instaland microfoane in birouri si programe de monitorizare in reteaua de computere, cu scopul de a avea acces la emailuri si documente interne.

Furie in Europa: Obama sa spuna daca au fost urmariti cetatenii europeni

Conform unui document datat in septembrie 2010 si clasat ca "strict confidential", NSA a monotorizat si reprezentatia UE la ONU. In documentul obtinut de jurnalistii nemti se faceau referiri clare la europeni ca fiind "tinte" ale serviciilor secrete americane.

Sistemul de monitorizare al americanilor s-a extins pana in sediile de la Bruxelles, inclusiv in cladirea Justus Lipsius, sediul central al Consiliului UE, unde au fost descoperite, inca de acum mai bine de cinci ani, dispozitive de interceptare a convorbirilor telefonice si pe Internet.

In 2003, UE anunta depistarea unor sisteme de microfoane si dispozitive de interceptare in sediile mai multor institutii din Germania, Marea Britanie si Franta.

Der Spiegel a publicat si reactia lui Martin Schulz, seful Parlamentului European, care a spus ca daca aceste informatii se vor confirma, se va isca un scandal imens. "Ar insemna o tensionare a relatiilor dintre UE si Statele Unite", a spus Schulz.

In plin scandal NSA, Germania da 100 milioane euro pe spionajul pe Internet

Scandalul privind sistemul de interceptari secrete facute de americani a izbucnit in luna mai, cand un fost spion al NSA a dezvaluit informatii importante despre modul in care Statele Unite monitorizeaza sistemele de comunicatii. Cel mai controversat dintre ele, programul Prism, colecteaza si analizeaza informatiile comunicate prin Internet si prin telefon, accesand inclusiv corespondenta prin email (Yahoo sau Google) ori retele de socializare precum Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spionaj americani UE, #Uniunea Europeana supravegheata SUA, #interceptare UE NSA, #spionaj NSA europeni , #America