Spionii americani sub ancheta: Congresul SUA investigheaza de ce nu au anticipat miscarile Rusiei

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 20:37
5407 citiri
Spionii americani sub ancheta: Congresul SUA investigheaza de ce nu au anticipat miscarile Rusiei
Foto: Hepta.ro

Congresul SUA a demarat o investigatie in legatura cu deficientele in activitatea serviciilor secrete americane care au fost prinse, din nou, pe picior gresit in privinta interventiei Rusiei in Siria.

Totodata, Congresul american si-a exprimat preocuparea fata de ritmul lent cu care spionajul a descifrat scopul si intentia ofensivei militare ruse, au declarat joi pentru Reuters surse din legislativul american.

La o saptamana dupa ce Rusia a intervenit in razboiul civil din Siria prin lansarea unei campanii de atacuri aeriene, comisiile pentru serviciile de informatii din Senatul si Camera Reprezentantilor SUA intentioneaza sa analizeze in ce masura comunitatea de spionaj a trecut cu vederea sau a judecat gresit semne critice de avertisment privind intentiile Moscovei in Siria.

Rusia trece la un alt nivel in Siria si lanseaza atacuri de pe mare (Video)

Aceasta noua ancheta survine dupa ce agentiile de informatii americane "au ratat" anexarea "neasteptata" a Crimeii de catre Rusia in martie 2014 si constructia de catre China a insulelor artificiale in zona disputata din Marea Chinei de Sud, aminteste agentia de presa mentionata.

Desi agentiile de spionaj americane au incercat sa-si intensifice colectarea de informatii despre Rusia, dupa criza din Ucraina, acestea continua sa se lupte cu resurse insuficiente din cauza accentului pus pe combaterea terorismului in Orientul Mijlociu si in Afganistan si Pakistan.

Totusi, lansarea operatiunilor aeriene de catre Rusia in Siria nu a fost o "surpriza" pentru Casa Alba, dupa cum recunoaste un responsabil american, sub rezerva anonimatului, indicand ca serviciile secrete americane au urmarit cu atentie cum presedintele rus Vladimir Putin a consolidat in ultimele saptamani prezenta militara a Rusiei in Siria, fapt care a determinat Washingtonul sa critice si sa ceara explicatii Moscovei.

Razboi in Siria: Rusia anunta ca a bombardat zeci de obiective apartinand Statului Islamic

Dar agentiile de informatii si administratia SUA au fost surprinse de viteza si agresivitatea cu care Putin a utilizat fortele sale aeriene in Siria, precum si in legatura cu tintele atacate de rusi, intre care grupari ale rebelilor sirieni sprijinite de SUA.

Razboi total in Siria: Peste 90% din loviturile Rusiei nu au vizat Statul Islamic sau al-Qaida

"Ei (agentii de informatii, n.red.) au vazut o parte din ceea ce se intampla, dar nu au putut aprecia amploarea", a declarat un oficial american, sub rezerva anonimatului.

Decizia brusca a Rusiei de a-si intensifica implicarea militara in criza siriana a provocat dubii asupra strategiei lui Obama Orientul Mijlociu si a pus in lumina o erodare a influentei Statelor Unite in regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ancheta SUA spioni Rusia, #congres american ancheta spioni Rusia , #America
Comentarii
Poza ahmedinejad
ahmedinejad
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Surpriza este: "cum de Rusia a interventi atat de tarziu?"