SUA ameninta cu retragerea trupelor din Germania si mutarea lor in Polonia

Vineri, 09 August 2019, ora 14:40
12705 citiri
SUA ameninta cu retragerea trupelor din Germania si mutarea lor in Polonia
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ale Americii ameninta ca vor retrage trupele americane stationate in Germania, pe fondul unor tensiuni privind o misiune in Golful Persic si a cheltuielilor de aparare.

Polonia ar putea sa gazduiasca trupele americane, a afirmat ambasadorul SUA in Germania, citat de Deutsche Welle.

Amenintarea de retragere vine pe fondul diferentelor continue dintre Berlin si Washington in ceea ce priveste contributia Germaniei la bugetul NATO, dar si refuzul de a participa la o misiune navala condusa de SUA in Golful Persic.

"Este de fapt jignitor sa presupui ca platitorii de taxe americani trebuie sa contribuie in continuare pentru a avea 50.000 de americani in plus in Germania, dar nemtii ajung sa-si cheltuiasca surplusul pentru programele interne", a declarat ambasadorul american Richard Grenell pentru agentia de stiri DPA.

Afirmatiile sale vin dupa ce ambasadorul SUA in Polonia, Georgette Mosbacher, a transmis ca tara lui ar fi bucuroasa daca trupele americane din Germania s-ar muta acolo.

Presedintele american Donald Trump a mentionat, de asemenea, posibilitatea mutarii unor trupe americane din Germania in Polonia in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu presedintele polonez Andrzej Duda, la Washington, in iunie.

"Presedintele Trump are dreptate si Georgette Mosbacher are dreptate", a spus Richard Grenell, adaugand ca cererile ca Germania sa-si plateasca propria aparare au fost ignorate.

De altfel, informatii in acest sens au aparut inca de acum un an.

In luna iunie 2018, Departamentul Apararii de la Washington analiza posibilitatea retragerii trupelor americane stationate in Germania, dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat socat de numarul de trupe americane din aceasta tara.

In Germania sunt 35.000 de militari americani, iar in bazele militare SUA lucreaza 17.000 de civili americani si 12.000 de civili germani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA retras trupe Germania , #America
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Si amenintarea este indreptata impotriva cui?