SUA ameninta tarile care il vor ajuta pe fugarul Edward Snowden

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 15:56
4302 citiri
SUA ameninta tarile care il vor ajuta pe fugarul Edward Snowden
Foto: Russia Today

Autoritatile americane au lansat un avertisment catre tarile care il vor ajuta pe Edward Snowden, cel acuzat de spionaj de catre SUA. Americanii vor chiar sa sanctioneze tarile care il vor sprijini pe acesta, Rusia fiind principalul stat vizat.

Senatul american a luat decizia de a sanctiona tarile care vor acorda sprijin fostului lor angajat, scrie Russia Today. In prezent, acesta este blocat pe un aeroport din Rusia, in asteptarea deciziei acestei tari de a-i acorda azil politic.

Astfel, daca il vor ajuta pe Snowden, rusii pot primi o sanctiune comerciala din partea SUA. Senatorul Lindsey Graham a spus ca autoritatile din Rusia trebuie sa ia decizia corecta de a-l trimite in SUA pe Snowden, pentru ca el sa fie judecat pentru faptele de care este acuzat.

O decizie de care atarna viitorul relatiilor SUA-Rusia

In plus, Snowden a adresat o cerere de azil unui numar de peste 20 de tari, el primind aprobarea de asistenta din partea unor tari ca Bolivia, Nicaragua si Venezuela.

La inceputul acestei saptamani, avocatul lui, Anatoly Kucherena, l-a vizitat pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, el spunand ca fostul angajat al serviciilor de securitate americane vrea sa ramana definitiv in Rusia si sa isi gaseasca un loc de munca acolo pentru a putea incepe o noua viata.

Americanii sustin ca de decizia rusilor in acest caz depind relatiile lor viitoare, ei luand in calcul chiar boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, din 2014.

Perspectivele relatiilor dintre cele doua state nu sunt tocmai bune, caci Lindsey Graham a acuzat Rusia de acoperirea programului nuclear iranian si de vanzarea de arme sofisticate catre regimul politic sirian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#edward snowden securitate, #SUA Rusia relatii Snowden, #dezvaluiri prism Snowden , #America
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Ani in urma, cand vreun dizident fugea in USA, America era
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5