SUA ar putea interzice gradinaritul

Miercuri, 18 August 2010, ora 19:00
6155 citiri
SUA ar putea interzice gradinaritul

SUA sunt pe cale sa adopte noul pachet legislativ, numit S510, care va putea interzice tuturor entitatilor cultivarea unor plante utilizate in alimentatie.

In acest moment, legea se afla in Senatul Statelor Unite pentru a fi modificata, dorindu-se introducerea unui amendament care sa protejeze entitatile care au rulaj mai mare de 500.000 de dolari.

Asta va duce practic la ruinarea fermelor mici si la interzicerea cultivarii unor plante pentru consum propriu de catre cetateni in gradini, scrie Articleproductions.com.

Pachetul legislativ a fost scris dupa ultima epidemie de salmonela, contine aproximativ 250 de pagini si are ca scop obtinerea dreptului de a hotari daca cineva poate sa cultive ceva.

In urma catorva declaratii, compania Monsanto sustine ca nu are nici un interes in aparitia legii, desi un fost angajat al sau, Michael Taylor, este unul dintre cei care au conceput pachetul legislativ.

In urma adoptarii acestei legi se va crea un departament nou pentru controlul alimentelor, urmand ca acesta sa fie nominalizat ca presedinte.

#proiect lege gradinarit SUA , #America