SUA, cu lacatul pe guvern: Opera din New York si parcului national Yosemite, inchise

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 17:56
1722 citiri
SUA, cu lacatul pe guvern: Opera din New York si parcului national Yosemite, inchise

Problemele financiare cu care se confrunta Guvernul federal al Statelor Unite, nevoit sa se inchida dupa ce republicanii si democratii nu s-au inteles pe legea bugetului, isi arata deja urmarile, astfel ca atat opera din New York, cat si parcul national Yosemite sunt inchise, din lipsa de finantare.

Pentru opera din cel mai mare oras american situatia este grava, compania pregatindu-se de faliment, dupa ce a esuat colectarea de fonduri de urgenta, scrie Wall Street Journal.

"Opera poporului", fondata in anul 1943, urmeaza sa depuna actele pentru faliment miercuri, dupa ani de probleme fianciare si o decizie, in anul 2011, de a-si reduce sezonul.

Restul sezonului a fost anulat, iar 3.500 de persoane au ramas cu biletele cumparate. Opera a reprezentat o rampa de lansare pentru tineri cantareti, cunoscuti la nivel mondial, printre care si tenorul Placido Domingo.

Obama le-a cerut republicanilor sa redeschida Guvernul si a acuzat o "cruciada ideologica"

Intr-o situatie delicata se afla si parcul national Yosemite, unul dintre simbolurile Americii, care a fost inaugurat in anul 1890. In ziua in care Google a marcat aniversarea a 123 de ani de la infiintarea parcului, acesta era inchis, alaturi de alte 400 de parcuri nationale.

Aceasta este una dintre cele mai vizibile repercusiuni ale inchiderii Guvernului federal. Incepand de marti dimineata, vizitatorii vor gasi portile de intrare inchise si baricadate, informeaza Los Angeles Times.

"Oricine spera sa vina, chiar si pentru o vizita de o zi, va vedea portile inchise si va fi intors din drum", a declarat Mike Litterst, purtatorul de cuvant al parcului national.

Criza in SUA: Guvernul federal a inceput sa se inchida. Serviciile neesentiale, primele victime

Guvernul federal american a inceput sa se inchida, partial, marti dimineata, in urma neintelegerii intre republicani si democrati pe legea finantarii guvernului.

Serviciile neesentiale au inceput sa fie inchise, conform ordinelor emise de Casa Alba la prima ora, iar aproape un milion de angajati federali sunt fortati sa isi ia concediu neplatit. Este pentru prima data in ultimii 17 ani cand are loc o asemenea situatie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#opera New York inchisa, #parc Yosemite inchis, #probleme financiare SUA , #America
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Asta se-ntampla cand se vrea mai mult razboi decat muzica buna si