SUA nu mai acorda vize diplomatice cuplurilor gay necasatorite

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 10:10
3025 citiri
SUA nu mai acorda vize diplomatice cuplurilor gay necasatorite
Foto: Arhiva Pixabay

Incepand de saptamana aceasta, Statele Unite nu vor mai acorda vize diplomatice cuplurilor formate din persoane de acelasi sex daca nu sunt casatorite.

Intr-o nota transmisa ONU, autoritatile americane au aratat ca, "incepand cu 1 octombrie 2018, diplomatii straini insotiti de un partener de acelasi sex trebuie sa prezinte un act doveditor al casatoriei lor, eligibil pentru viza diplomatica".

Partenerii se pot casatori pana pe 31 decembrie 2018, astfel incat sa obtina certificatul necesar. In caz contrar, in termen de 30 de zile, vor trebui sa paraseasca teritoriul SUA, cu exceptia situatiei in care vor obtine totusi un alt tip de permis de sedere.

Potrivit Departamentului de Stat, "doar o relatie legal considerata ca fiind o casatorie in jurisdictia in care a avut loc stabileste eligibilitatea ca sot/sotie in scopuri de imigrare".

Criticii au afirmat ca miscarea este una nedreapta, in contextul in care mai multe tari nu recunosc casatoriile intre parteneri de acelasi sex.

In prezent, 25 de tari recunosc casatoria gay, in timp ce homosexualitatea este ilegala in 71, scrie BBC.

Fosta ambasadoare a SUA la ONU, Samantha Power, a calificat aceasta masura luata de Administratia Trump drept "cruda si intoleranta".

"Numai 12% dintre statele membre ONU permit casatoriile intre persoanele de acelasi sex", a scris ea pe Twitter.

Singura exceptie ar fi, totusi, pentru partenerii de acelasi sex ai oficialilor care vin din tari care nu recunosc casatoria intre persoane de acelasi sex. Ei vor primi o viza diplomatica, daca guvernul pe care il reprezinta in ambasadele lor din SUA acorda aceleasi privilegii partenerilor de acelasi sex ai oficialilor americani trimisi in tara respectiva.

Oficialii Departamentului de Stat spun ca exista aproximativ 105 familii care ar putea fi afectate de noua masura.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vize diplomatice SUA gay, #partenery gay vize diplomatice SUA, #oficiali vize SUA gay , #America