SUA nu-si modifica operatiunile de salvare a ostaticilor, dupa moartea captivilor al Qaida

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 12:10
1707 citiri
SUA nu-si modifica operatiunile de salvare a ostaticilor, dupa moartea captivilor al Qaida
Foto: The Telegraph

SUA nu isi vor revizui operatiunile de eliberare a americanilor tinuti captivi de militanti, in pofida recentului esec al unei asemenea misiuni, a aratat secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

Jurnalistul american Luke Somers si sud-africanul Pierre Korkie au fost ucisi de gruparea al Qaida in Yemen, in cursul unei operatiuni americane de eliberare a ostaticilor, sambata, scrie BBC.

Familiile si prietenii ambelor victime au criticat operatiunea de salvare a americanilor. Hagel a aparat incercarea de recuperare a ostaticilor, spunand ca asemenea raiduri au riscuri, insa nu este nevoie de o schimbare a politicii.

"Este imperfect? Da. Este riscant? Da. Dar pornim de la faptul ca avem un american tinut ostatic si ca viata acelui american este in pericol", a spus Hagel.

SUA sustin ca raidul din sudul Yemenului a fost lansat deoarece serviciile de informatii au aratat ca este un pericol imediat la adresa vietii lui Somers.

Ostaticul american din Yemen, ucis in timpul operatiunii de salvare

Luke Somers, ostaticul american amenintat cu executia de gruparea al Qaida in Yemen, a fost ucis in timpul unei operatiuni de salvare, a anuntat sora sa sambata.

In cursul operatiunii a fost ucis si sud-africanul Pierre Korkie.

Pledoaria familiei ostaticului ce urmeaza sa fie decapitat de al Qaida

Familia ostaticului american a pledat, vineri, pentru eliberarea acestuia. Potrivit declaratiilor lor, americanii au mai avut tentative pentru a-l elibera pe Luke.

Casa Alba si Pentagonul au admis ca armata americana, impreuna cu fortele yemenite, au efectuat o operatiune de salvare a lui Somers si a altor ostatici tinuti de al Qaida in Yemen. Au fost eliberati mai multi ostatici, dar nu si Luke, care fusese mutat.

Al Qaida ameninta sa execute un ostatic american

SITE Intelligence Group, care monitorizeaza website-urile teroriste, a anuntat, joi, ca a obtinut o inregistrare video de la ramura al Qaida din Yemen in care este infatisat ostaticul Luke Somers, fotojurnalist american nascut in Marea Britanie, in varsta de 33 de ani.

Somers a fost ranit in capitala yemenita Sanna in septembrie 2013.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Hagel politica SUA ostatici, #ostatici operatiune salvare SUA , #America