Suspectul in cazul scrisorilor cu otrava, sosia lui Elvis Presley

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 14:06
2062 citiri
Suspectul in cazul scrisorilor cu otrava, sosia lui Elvis Presley
Foto: theage.com.au

Paul Kevin Curtis, acuzat ca le-ar fi trimis scrisori cu ricina lui Barack Obama si altor oficiali americani, l-a interpretat pe Elvis Presley in cadrul Tupelo Elvis Festival, un eveniment anual tinut in Mississippi si menit sa il omagieze pe regele rock&roll-ului.

Curtis s-a prezentat la prima sa audiere, joi, la Tribunalul din Oxford, fiind acuzat ca le-a trimis scrisori cu ricina, o substanta otravitoare, presedintelui Barack Obama, senatorului american Roger Wiker si judecatorului Lee County, informeaza Bloomberg.

Obama a primit o scrisoare cu otrava: Un suspect a fost arestat

Judecatorii i-au chestionat pe prietenii, cunostintele si vecinii suspectului, incercand sa contureze profilul barbatului de 45 de ani care este divortat si lucreaza ca administrator. Apropiatii lui Curtis l-au descris ca fiind "un om bland, dar paranoic". Seful acestuia a marturit ca este socat de aceasta intamplare, spunand despre suspect ca "este un om bun si ca vorbeste foarte mult despre familia, copiii si mama sa".

Instanta leaga gestul acestuia de exploziile de la maratonul din Boston, in urma carora au murit trei persoane si peste 170 au fost ranite. La prima infatisare la tribunal, Curtis a venit imbracat in trening si tricou. Acesta urmeaza sa se prezinte si vineri in fata judecatorilor.

Scrisoare otravita cu ricin, pe adresa unui senator american

Saptamana trecuta, trei oficiali americani, inclusiv Barack Obama, au fost destinatarii unor scrisori cu ricina. Suspectul a fost arestat, miercuri, de la locuinta sa din orasul Tupelo.

Autoritatile au intrat in alerta dupa ce mai multe colete suspecte adresate unor oficiali americani au fost analizate si s-a dovedit ca erau contaminate cu ricina, o substanta care provoaca moartea atunci cand este inhalata, fiind de 1.000 de ori mai toxica decat cianura. O cantitate de marimea unui varf de ac este suficienta pentru a ucide un adult si nu exista un antidot pentru aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#suspect scrisori ricina sosie Elvis, #suspect scrisori ricina, #scrisoare ricina Barack Obama , #America