Temperaturile din SUA depasesc recordul istoric

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 16:38
2572 citiri
Temperaturile din SUA depasesc recordul istoric

Martie 2012 a fost luna cu cele mai ridicate temperaturi in SUA, depasind inregistrarile temperaturilor care se realizeaza din 1895.

In plus, in primul trimestru al anului, s-au inregistrat de asemenea cele mai ridicate temperaturi la nivel istoric. Media a fost de aproximativ 5,5 grade Celsius, ceea ce depaseste considerabil media istorica, informeaza CNN.

Conditiile meteo au fost de asa natura incat 25 de state din estul SUA au inregistrat cea mai calda luna martie din istorie in vreme ce, pe Coasta de Vest, s-au inregistrat temperaturi mai scazute decat media.

Temperaturile ridicate au contribuit si la formarea unor tornade si furtuni foarte puternice. In luna martie au fost 223 rapoarte de tornade preliminare, ceea ce depaseste cu mult media de 80 de tornade, specifica lunii martie. Astfel, aceste modificari climaterice au determinat deja 40 de morti si pagube in valoare totala de 1,5 miliarde de dolari.

Totusi, conditiile meteo pe termen scurt care au afectat Statele Unite sunt un indicator slab pentru trendul meteorologic la nivel global. Deoarece multe parti ale lumii, in special Europa de Est, au experimentat temperaturi extreme mult sub medie in aceasta iarna.

#temperaturi extreme, #dereglari meteo, #calduri extreme SUA, #caldura record SUA , #America