Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Teroare la o universitate din SUA - Criminalul a vizat crestinii: Il veti vedea pe Dumnezeu intr-o secunda

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 16:11
6443 citiri
Teroare la o universitate din SUA - Criminalul a vizat crestinii: Il veti vedea pe Dumnezeu intr-o secunda
Foto: Hepta

Autorul atacului din campusul Colegiului Umpqua, din statul american Oregon, a vizat in mod special crestini, potrivit tatalui unei studente ranite.

Inainte de a intra in operatie, Anastasia Boylan i-a spus tatalui ei ca barbatul inarmat a intrat in clasa incepand sa traga focuri de arma, informeaza CNN.

"Asteptam asta de ani de zile", i-a spus barbatul profesorului care preda in sala de clasa, inainte sa il impuste. Toti din clasa au cazut la pamant. In timp ce isi incarca pistolul, barbatul a ordonat studentilor sa se ridice si i-a intrebat daca sunt crestini, a povestit Boylan familiei ei.

Atac armat la o universitate din SUA: 13 morti si 25 de raniti (Video)

"S-au ridicat, iar el a spus 'Bun, pentru ca sunteti crestini, il veti vedea pe Dumnezeu in doar o secunda'. Si apoi i-a impuscat", a declarat pentru CNN tatal victimei, citand relatarile acesteia.

Potrivit relatarilor mamei ei, Anastasia Boylan, in varsta de 18 ani, a supravietuit pentru ca s-a prefacut ca a murit dupa ce a fost lovita de un glont in zona coloanei vertebrale.

Atacul armat s-a soldat cu zece morti, inclusiv atacatorul, si sapte raniti.

Teroare la o universitate din SUA: Atacatorul si-a ucis metodic victimele, trecand dintr-o sala de curs in alta

Seriful din comitatul Douglas, John Hanlin, a refuzat sa spuna cine este autorul crimelor. "Nu voi divulga numele asasinului. Nu ii voi oferi onoarea pe care probabil a cautat sa o obtina", a spus Hanlin.

Mai multi ofiteri de politie implicati in ancheta au identificat atacatorul ca fiind un barbat pe nume Chris Harper Mercer, in varsta de 26 de ani.

"Era putin ciudat, in sensul ca era sensibil la unele lucruri", a spus Rebecca Miles, o fosta colega a lui Mercer. Bronte Hart, care locuieste in cladirea unde a locuit Mercer, a spus ca barbatul "statea singur in intuneric in balcon".

Un alt vecin, Steven Fisher, l-a descris drept "sperios". "Comportamentul sau, modul in care se misca, mereu atent in jur", a spus Fisher. "Am simtit o vibratie negativa din partea lui".

Anchetatorii au urmarit cinci postari de blog, lasate de cineva cu o adresa de e-mail asociata cu Mercer. Doua dintre aceste postari erau despre atacuri armate recente: Vester Flanagan, barbatul care a ucis doi reporteri locali in statul american Virginia, si ofiterul executat in luna august, in apropiere de Houston.

Facandu-se referire la crimele comise de Flanagan pe data de 31 august, in postare este mentionat: "Am vazut ca atatia oameni ca el sunt singuri si necunoscuti, si atunci cand varsa putin sange, intreaga lume stie cine sunt. Un barbat care nu era cunoscut de nimeni este acum cunoscut de toata lumea. Fata lui este afisata pe fiecare ecran, numele lui se afla pe buzele fiecarei persoane de pe planeta, totul, in decursul unei zile. Se pare ca pe masura ce ucizi mai multi oameni, cu atat esti in lumina reflectoarelor. Si trebuie sa spun ca toti cei care il cunosteau ar fi putut sa prevada ca acest lucru se va intampla. Oamenii ca el nu au pentru ce sa traiasca, si singurul lucru care le-a ramas este sa atace o societate care i-a abandonat".

Atacul cu focuri de arma comis in campusul din statul Oregon a generat reactii din partea oamenilor politici. Democrata Hillary Clinton a solicitat "masuri relevante de control al armelor", in timp ce rivalul ei republican, Ben Carson, a spus ca un mai bun control privind detinerea de arme nu reprezinta raspunsul.

Presedintele american Barack Obama, care a vorbit de 15 ori despre atacurile armate in timpul presedintiei sale, a spus ca aceste incidente devin prea frecvente. "Intr-un fel, aceasta a devenit o rutina. Informatiile de acest gen reprezinta o rutina. Raspunsul meu, aici, pe acest podium sfarseste prin a reprezenta o rutina (...). Am devenit insensibili la acest lucru", a spus el.

"Gandurile noastre si rugaciunile nu sunt suficiente. Nu este suficient. Nu anuleaza supararea si durerea si furia pe care o simtim, si nu face nimic sa previna ca acest carnagiu sa aiba loc in alta parte in America - saptamana viitoare, sau cateva luni mat tarziu".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#atac armat SUA, #atac arman universitate SUA , #America