Un anunt NASA seamana panica pe Internet: Se apropie o catastrofa?

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 10:43
19897 citiri
Un anunt NASA seamana panica pe Internet: Se apropie o catastrofa?

Amatorii de teorii ale conspiratiei intorc pe toate fetele, de cateva zile, anuntul NASA catre familiile angajatilor, privind pregatirile pentru o situatie de urgenta. Se spune ca acesta ar fi ba in legatura cu anuntatul sfarsit al lumii din septembrie, ba ca trateaza actuala furtuna solara.

Se speculeaza ca NASA "stie ceva" cu privire la un eveniment catastrofal ce va afecta pamantul si doreste sa isi pregateasca angajatii si familiile lor pentru ce e mai rau.

In urma cu cateva zile, Departamentul de Urgente al NASA a postat un anunt pe pagina de Internet a agentiei spatiale americane si l-a transmis si familiilor angajatilor, prin care anunta o initiativa in planul pregatirii pentru situatii de urgenta.

"Programul de Pregatire al Familiilor/Personalului NASA se adreseaza Familiei NASA (angajati civili si contractori) si are ca scop constientizarea si punerea la dispozitie a resurselor si instrumentelor necesare penntru pregatirea pentru o situatie de urgenta", se arata in comunicatul NASA.

Acesta continua cu o explicatie pentru initiativa: "Cei mai importranti factori care determina succesul misiunilor noastre sunt angajatii nostri si familiile lor. Luam masuri pentru a ne pregati forta de munca, insa este responsabilitatea fiecaruia dintre voi de a va pregati, pe voi si familiile voastre, pentru situatii de urgenta".

In comunicatul intern transmis tuturor angajatilor NASA, se mai specifica: "NASA este singura agentie federala responsabila pentru siguranta si bunastarea oamenilor sai pe pamant si in spatiu, si s-a angajat de mult in sensul masurilor de siguranta si pregatirii pentru situatii de urgenta. Anul trecut, Administratorul Bolden a subliniat importanta Pregatirii Familiei/Personalului pentru intreaga familie NASA".

In fine, comunicatul incheie indemnand oamenii sa descarce de pe Internet sfaturile de pregatire in caz de situatie de urgenta, precum incendii, inundatii, cutremure, tornade, atacuri teroriste sau catastrofe de alt tip. Sfaturile se adreseaza atat angajatilor NASA si familiilor lor, cat si animaleloor de casa ale acestora.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...