Un detinut evadat, spaima politistilor: "Cel mai violent si rau om vazut vreodata!"

Luni, 08 Iunie 2015, ora 22:29
11017 citiri
Un detinut evadat, spaima politistilor: "Cel mai violent si rau om vazut vreodata!"

Un detinut care a evadat dintr-o inchisoare din Statele Unite ale Americii este considerat cel mai violent si rau om vazut vreodata de un sef de politie, in intreaga sa cariera de 38 de ani.

Richard Matt, in varsta de 48 de ani, este unul dintre cei doi criminali care au evadat dintr-o inchisoare de maxima securitate din New York, in weekend, iar politistii care au contribuit la inchiderea acestuia sunt alarmati de fuga sa, scrie The New York Times.

Acesta era condamnat la cel putin 25 de ani de inchisoare, incepand din anul 2007, existand si posibilitatea de a sta toata viata in spatele gratiilor.

Fost condamnat, Matt a fost angajat de omul de afaceri William L. Rickerson, pe care insa l-a ucis in 1997. Crima s-a petrecut in nordul Statelor Unite, in apropiere de orasul Buffalo, la granita cu Canada.

Condamnat pentru ca si-a ucis fostul sef, Matt este in centrul celei mai mari cautari din America, dupa ce a evadat impreuna cu David Sweat. Pentru autoritatile care au anchetat uciderea lui Rickerson, care a fost batut si apoi i s-au taiat membrele, stirea evadarii a fost o aducere aminte alarmanta de Richard Matt si de eforturile sale de a scapa de politie.

In anul 1986, criminalul a evadat dintr-o alta inchisoare, iar mai mult de un deceniu mai tarziu, dupa moartea lui Rickerson, a fugit in Mexic, unde a ucis un american intr-un bar si a stat mai multi ani in inchisoare, inainte de a fi adus inapoi in 2007 si a fi judecat.

Gabriel DiBernardo, un capitan de politie pensionat, care a fost seful detectivilor care au condus investigatia privind moartea omului de afaceri, spune ca niciodata nu se pot lua suficiente masuri de securitate cu Richard Matt.

"Nu poti avea niciodata incredere in el. Nu poti sa-i intorci niciodata spatele. Este cea mai violenta si rea persoana pe care am intalnit-o in 38 de ani ca politist", a spus DiBernardo, pensionat in anul 1998.

Doi criminali au evadat dintr-o inchisoare de maxima securitate din SUA. Au lasat un bilet: "Have a nice day!"

Totodata, unii care au lucrat la cazul lui Matt au fost contactati de politia statului New York, fiind avertizati in legatura cu evadarea acestuia.

Un alt politist pensionat spune ca evadatul trebuie sa fie privit ca cineva "extrem de periculos".

Richard Matt si David Sweat au evadat in noaptea de vineri spre sambata, absenta lor fiind observata de-abia la apelul de dimineata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#detinut evadat inchisoare, #detinut evadat America , #America