Un tren care transporta gaz inflamabil a deraiat si a luat foc: 5.000 de persoane evacuate (Video)

Joi, 02 Iulie 2015, ora 13:41
3441 citiri
Un tren care transporta gaz inflamabil a deraiat si a luat foc: 5.000 de persoane evacuate (Video)
Foto: Arhiva/Pexels

Peste 5.000 de locuitori au fost evacuati dupa ce un tren care transporta "un gaz foarte toxic si puternic inflamabil" a deraiat partial si a luat foc joi dimineata in apropiere de Knoxville, statul Tennessee.

Sapte angajati ai Departamentului serifului din comitatul Blount au fost transportati la spital dupa ce au fost intoxicati cu fum, a declarat purtatorul de cuvant Marian O'Briant, au declarat oficiali citati de NBC News.

A fost stabilita o zona de evacuare pe o raza de doua mile de la locul deraierii, in apropiere de Maryville, iar aceasta ar putea fi mentinuta pana la 48 de ore, precizeaza pompierii.

Doua adaposturi au fost deschise pentru locuitorii din zona la un liceu local, a spus David Kitchen, manager de programe pentru voluntarii din regiunea Tennessee ai Crucii Rosii.

Pericol de explozie pe DN 69: o cisterna cu substante inflamabile s-a rasturnat

Trenul transporta acrilonitril, pe care autoritatile l-au descris ca fiind "un gaz foarte toxic si puternic inflamabil".

Potrivit autoritatilor, substanta este utilizata in fabricarea fibrelor acrilice si inhalata in doze mari poate provoca iritatii, dureri de cap, greata si iritatii ale rinichilor.

Pana la trei masini au luat foc dupa declansarea incendiului, a mai afirmat Marian O'Briant.

Trenul efectua o cursa intre Cincinnati, Ohio, pana la Waycross, Georgia, si era format din doua locomotive, 45 de vagoane incarcate si 12 goale, a declarat purtatorul de cuvant al companiei CSX, Kristin Seay. Doar unul dintre aceste vagoane a deraiat.

Citește și:
Klaus Iohannis, conferință comună cu Jens Stoltenberg la București: "Viitorul lumii noastre depinde de cum alegem să răspundem provocării ruse" VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă comună cu șeful NATO Jens Stoltenberg, la București, în după-amiază zilei de luni, 28 noiembrie. "Am evaluat situația...
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru reformarea Curţii Constituţionale, acuzând că instituția a fost transformată de PSD şi PNL într-un simplu instrument politic. ”Una...