Ziare.com

Unul dintre cele mai mari secrete ale Americii, uitat pe camp

de George Titus Albulescu
Marti, 16 Iulie 2013, ora 22:10

   

Unul dintre cele mai mari secrete ale Americii, uitat pe camp
Reprezinta unul dintre cele mai mari secrete din Statele Unite si putini oameni stiu ca el se afla acolo. Un avion Air Force One a fost uitat de toata lumea pe un camp din Arizona, desi el il transporta odinioara pe presedintele Statelor Unite, Dwight D. Eisenhower in anii '50.

Primul Air Force One se gaseste intr-o stare accentuata de degradare la Marana Regional Airport din sudul Arizonei, potrivit Daily Mail.

Avionul a fost numit Columbine, dupa floarea specifica statului Colorado, statul de origine al primei doamne, Mamie Eisenhower.

"Cred ca este unul dintre cele mai mari secrete, cu adevarat, de care putini oameni stiu ca el se afla acolo. Este trist ca se gaseste aici, avand in vedere istoria lui din ultimii 70 de ani", a spus managerul aeroportului, Steve Miller.

Originalul Air Force One este un model Lockheed VC-121 Constellation 48-610 care a fost construit in California in anul 1948.

In anul 1953 avionul a devenit aeronava prezidentiala, pana cand a fost inlocuit, in 1954, cand a devenit avionul de rezerva.

Dupa un scurt serviciu in cadrul Pan American, aeronava l-a transportat pentru ultima oara in 25 octombrie 1959 pe presedintele Einsenhower, intr-o calatorie de la Augusta, Georgia, la Washington DC.

Ulterior, el a devenit un avion VIP la Washington National Airport si la Andrews Air Force Base din Maryland si apoi a fost retras la Davis Monthan Air Force Base in 1968.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tituse, traducerea e de tot rasul. Marele secret nu e avionul,

ci faptul ca e acolo, pe un aeroport. Este un exponat de valoare, care ar fi trebuit sa fie subiect de muzeu...si secretul e ca faptul nu facut public, ca oamenii sa vina sa-l vada...:))

 

Asta nu e traducere

e bataie de joc :)))

"Sunt membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania."

Chiar nu ti-e jena sa uzurpezi calitatea de jurnalist ?

De la "the first air force one that carried ppresident eisenhower is found decaying in an arizona field" ajungi la "Unul dintre cele mai mari secrete ale Americii, uitat pe camp".

Nu esti bunic cumva ? Poate nepotii au nevoie de matale...

 

Daca ai fi citit in Daily Mail, i-ai fi dat dreptate autorului

Iata ce scrie in publicatia britanica: 'I think it's one of these big secrets that, really, few people know that it's out there,' airport manager Steve Miller said.

Asadar scrie negru pe alb: "Este unul dintre cele mai mari mistere".

Nu mai da verdicte, fara sa verifici, utilizator neinsemnat!!

Esti sigur ?

Mister nu inseamna secret. Asa cum "jurnalistul s-a exprimat, lasa impresia ca cineva a uita pe aeroportul ala valiza cu codurile de activare a bombelor atomice.

Si din fraza aia care e secretul istetule?

Avionul?...Daca asa crezi, ia mai citeste o data fraza, in engleza...
Secretul este ca numai cateva persoane stiu ca avionul eate acolo. Adica invers de cum spune autorul traducerii de mai sus si exact ceea ce comentam pe marginea lui.

Hotbrain7 nu este altul decat Albulescu Titus

Cum sa nu-si ia singur apararea, daca atat stie el engleza? Nu este prima data cand ne intoxica (virgula) cu engleza lui de balta. Am zis.

Secretul limbii romane

Trecind peste traducerea din doi in doi un secret presupune intenție - ceva este secret doar dacă cineva decide astfel. Faptul că avionul zace pe un aeroport e pur și simplu uitare sau nepăsare.
Cit privește valoarea aeronavei - e dată de faptul că a fost prima care a fost numită Air Force One lucru pe care traducătorul a uitat să-l scrie cum trebuie.

 

Si-n definitiv, daca rabla aia l-a carat pe Eisenhower..

.. ce mare treaba o fi si aia. S-o faca betze de schiuri sau ceva folositor din aluminiu. Daca-l aveau acolo pe mag.arushul impaiat al Maicii Maria, era interesant.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor