Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vara extrema in America: inundatii, tornade, seceta si vreme rece

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 19:47
2044 citiri
Vara extrema in America: inundatii, tornade, seceta si vreme rece

Vremea a dat peste cap vara americanilor: daca un stat se lupta cu tornadele, altele stau sub amenintarea inundatiilor sau a secetei.

Avertismente de tornade au fost emise pentru mai multe state din Midwest, marti seara, iar o tornada a atins o suburbie din Minneapolis fara a produce insa victime, scrie Reuters.

Furtunile au revenit in forta, la mai putin de o luna dupa ce o furtuna a devastat oraselul Joplin, din statul Missouri, omorand 155 de persoane.

Bellingham Herald face un inventar amanuntit al fenomenelor meto extreme care se manifesta concomitent in Statele Unite ale Americii, la acest inceput de vara: seceta in Mississippi, zapada in Muntii Stancosi, inundatii in Kentucky si frig in nord-vest.

Biloxi, Mississippi, se confrunta cu o seceta atat de accentuata incat autoritatile au interzis folosirea artificiilor, de teama izbucnirii unor incendii de vegetatie de nestapanit.

La Fort Worth, in Texas, furtunile puternice au intrerupt alimentarea cu electricitate, au adus cantitati mari de apa si grindina, inregistrand un nou record maxim.

La Fresno, in California, vara incepe cu maxime de 38 de grade Celsius. Tot in California, la Merced de aceasta data, autoritatile sunt in alerta, intrucat raul Merced ar putea iesi in orice clipa din matca.

In schimb in Boise, Idaho, o inundatie a ucis o persoana si a devastat mai multe case.

La Macon, in Georgia, meteorologii spun ca s-a inregistrat cea mai calda primavara din istorie.

La Raleigh, in Carolina de Nord, incendiile de vegetatie de pe coasta fac ravagii si au acoperit regiunea cu fum - oamenii sensibili la poluare sunt sfatuiti sa stea in case.

La Tacoma, in Washington, vremea a fost atat de rece si umeda incat a inceput vara si nu s-au copt capsunile, spre disperarea fermierilor care contau pe vremea calda pentru culturile lor.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #meteo america, #tornade america , #America