Vezi care sunt cele mai mari temeri ale americanilor

Joi, 16 Iunie 2011, ora 21:50
2415 citiri
Vezi care sunt cele mai mari temeri ale americanilor

Desi natiunea americana este privita adesea cu invidie de cetatenii altor state, sondajele arata ca locuitorii Statelor Unite au si ei temeri.

Potrivit unui sondaj Gallup, 66 la suta dintre americani se tem ca nu vor avea bani la pensie, 60 la suta se tem ca nu vor fi capabil sa plateasca facturile medicale in cazul unei boli grave sau accident si 58 la suta se tem ca nu-si vor putea mentine standardul de viata.

Realizata in perioada 7 - 11 aprilie 2011, consultarea populara arata ca americanii se tem cel mai putin ca nu-si vor putea plati ratele la banca (24 la suta) sau ca nu vor avea bani pentru cheltuielile casei (36 la suta).

Comparativ cu anii trecuti, numarul americanilor care sunt ingrijorati ca nu-si vor putea mentine standardul de viata a crescut, atingand chiar un record. 58 la suta dintre cei chestionati se tem de acest lucru si 27 la suta sunt "foarte ingrijorati". Anul trecut, 54 la suta se temeau ca vor fi nevoiti sa-si scada standardele, in timp ce 23 la suta erau "foarte ingrijorati" ca vor trebui sa faca acest lucru.

Potrivit unui alt studiu, "2011 Retirement Confidence Survey", publicat de Institutul de Cercetare a Satisfactiei Angajatilor din SUA tot anul acesta, doar 13 la suta dintre americani mai sunt foarte increzatori in faptul ca vor avea destui bani incat sa se retraga confortabil din campul muncii.

Mai mult de un sfert dintre acestia cred ca finantele nu le vor permite sa se pensioneze. Cifrele nu au fost niciodata atat de negative in cei 18 ani de cand se realizeaza aceast studiu.

Dintre cei deja iesiti la pensie, 39% nu sunt deloc increzatori in securitatea lor financiara, cei care se simt in siguranta fiind doar 24% dintre pensionari.

Cea mai mare frica a americanilor care inca muncesc este legata de o potentiala nevoie de ingrijire medicala pe termen lung, o treime dintre acestia simtind ca nu sunt deloc pregatiti sa se confrunte cu acest factor.

Mai mult de doua treimi dintre angajati si familiile acestora au pus deja deoparte bani pentru momentul in care se vor pensiona.

Studiul mai arata ca 29% dintre americani au doar 1.000 de dolari economisiti pentru zile negre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#temeri americani, #americani pensie, #americani sondaj bani, #americani nivel trai , #America